23 квітня, 2016

Герої стали Почесними громадянами міста

СУМИ. – Міська рада 30 березня присвоїла звання Почесного громадянина Сум керівникові підпілля ОУН (б) Семенові Сапунові за особисту мужність і героїзм, політичну та громадську діяльність в часи німецької окупації 1941-1943 років.

Історик Генадій Іванущенко, який досліджував архівні документи про діяльність С. Сапуна, прокоментував: „Керівник революційної ОУН на Сумщині, який загинув від рук німецьких окупантів, катований перед цим окупантами російськими і ними ж підданий забуттю, – для молоді став культовою постаттю. Кожна смерть – це трагедія. Кожна свідома смерть – це подвиг. Сьогодні ми належно його вшанували”.

Окрім С. Сапуна, звання Почесного громадянина міста присвоєно ще чотирьом борцям за свободу України, військовослужбовцям 27-ої Сумської реактивної артилерійської бриґади, котрі героїчно загинули на сучасній війні проти Росії – Віталієві Бею, Миколі Осипову, Ігореві Завальному, Олексієві Калюжному. У 2015 році це звання було посмертно присвоєно Максимові Савченкові, Ігореві Гольченкові, Олександрові Аніщенкові, Олександрові Ткаченкові, 18-річному Сергієві Табалі, котрий поліг смертю хоробрих під час оборони Донецького летовища, та загиблому на київському Майдані Олексієві Братушці.

Коментарі закриті.