12 березня, 2016

Герой Майдану одержав біомеханічну протезу руки

Роман Дзівінський з біопротезою руки. (Фото: ЗУАДК)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Коли 20-річний Роман Дзівінський відкривав на київському Майдані подаровану „медичну” пачку, схований в ній вибуховий пристрій завдав йому тяжкого поранення: юнак втратив ліву руку до ліктя і пальці правої руки. Шрапнелі від вибуху також поранили обличчя, рамена, груди, очі та легені. Він вижив просто Божим чудом.

Р. Дзівінського лікували у Львові та Польщі, а відтак він переїхав до Філядельфії для дальшого лікування з надією отримання біомеханічної протези руки.

29 грудня 2015 року Р. Дзівінський одержав свою біомeханічну руку. На своїй сторінці у Фейсбуці він пише: „Всім вітання друзі! Я дуже хочу всім подякувати за подарунок на Новий Рік. Це саме найкраще‚ що могло бути, мені поставили новий протез‚ з яким я вже пробував писати, їсти, робити різні роботи в дома і навіть їздити на машині. Я дуже вдячний всім‚ хто долучився до мого лікування і протезування‚ що їх оплатила українська американська громада США за старанням Злученого Українського Американського Допомогового Комітету (ЗУАДК) та офіційного представника „Touch Bionics“ в Україні Товариства „Стальмед“.

Хоча компанія „Стальмед“ і встановила Р. Дзівінському протезу, однак всі фонди на цей протез ще не були зібрані. Вартість протезування, включно з ґарантією на два роки, становить 47 тис. дол. Загальна сума зібраних на даний час грошей є 33,950 дол. ЗУАДК продовжує збірку необхідних фондів для протези Р. Дзівінського.

Коментарі закриті.