14 квітня, 2017

В Україні підтримали білоруську опозицію

Віче в Києві‚ біля Посольства Білорусі в Україні. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 25 березня‚ коли у Білорусі відзначали День Волі‚ у Мінську затримали понад 700 людей. Серед затриманих були активісти, які довгий час проживають в Україні й займаються правозахисною та журналістською діяльністю, – Паліна Бродік, Ян Авсєюшкін, Євгенія Андреюк. У попередні дні в різних містах Білорусі було заарештовано близько 300 осіб. Протягом місяця у Білорусі затримали близько 70 журналістів.

При цьому дозвіл на роботу, акредитація не бралися правоохоронцями до уваги.

25 березня біля Посольства Білорусі в Україні відбулося віче під гаслом „За нашу і вашу свободу!“ на підтримку білоруської опозиції режимові Президента Олександра Лукашенка. Акція зібрала понад 100 учасників, серед яких були представники українських громадських організацій, зокрема активісти студентських організацій Києва, товариства „Просвіта“, „Соловецького братства“, Конґресу Українських Націоналістів, Української партії та воїни з добровольчого батальйону ОУН.

Увечорі того ж дня в Музеї Івана Гончара відбувся поетично-пісенний вечір, проведений білоруським земляцтвом у Києві разом з українськими активістами, що прийшли на його запрошення. Прозвучали твори клясиків та сучасних поетів Білорусі, хор ім. Леопольда Ященка співав гимн білоруських сярбів „Пагоня“ та інші патріотичні білоруські пісні.

Коментарі закриті.