1 вересня, 2016

В пам’ять д-ра Володимира Короля

Галина і Володимир Королі. (Фото: Богдан Боднарук)

 

Галина і Володимир Королі. (Фото: Богдан Боднарук)

Галина і Володимир Королі. (Фото: Богдан Боднарук)

2 липня українська громада південно-західньої Фльориди попрощала одного з найактивнших діячів громади св. п. д-ра Володимира Короля, який помер на 94-му році життя. В. Король народився 6 квітня 1922 року у Биткові, на Гуцульщині. Початкову школу та гімназію закінчив у Биткові, а опісля поїхав на студії до Львівського університету, де став членом 1-ої Дивізії Української Національної Армії.

У США працював у медичній лябораторії компанії „Pfizer“ y Ґротон, Конектикат. В 1994 році пішов на емеритуру та переїхав з дружиною Галиною до Норт-Порту, Фльорида. Обоє включилися до активної праці при Українському культурному та релігійному осередку ім. св. Андрія. В. Король в 2004-2006 та 2008-2011 роках був головою управи.

Після відновлення незалежности України в 1991 році В. Король організував на Фльориді Комітет гуманітарної допомоги Україні. Вже першого тижня існування цієї організації в Норт-Порті було зібрано 84,700 дол. від 300 жертводавців. Гроші були вислані до сиротинців, медичних закладів і бібліотек в Україні. В. та Г. Королі були також активними членами Товариства української мови і щедро підтримували усі його проєкти.

10 липня відслужили Панахиду оо. Іван Фатенко та Олег Сацюк від православної церкви, о. Володимир Волощук від греко-католицької церкви. Підчас Панахиди слова співчуття висловили о. мітрат В. Волощук, д-р Богдан Боднарук від Осередку ім. св. Андрія, Віра Боднарук від Товариства української мови та д-р Володимир Мотика від „Українського села“ при Осередку та від ветеранів Української Національної Армії. Українські Американські Ветерани віддали останній салют Покійному.

11 липня відбулася поминальна Служба Божа у каплиці св. Андрія, яку відслужили оо. І. Фатенко та О. Сацюк. Хор під орудою Анастазії Фатенко брав участь під час обох Богослужень.

У 40-ий день після смерті, у каплиці св. Андрія при Осередку ім. св. Андрія була відслужена Панахида і відбулася поминальна тризна.

Вічна Йому пам’ять!

Переклад з англійської мови: Богдан Боднарук.

Коментарі закриті.