2 червня, 2016

В Моршині зустрілися ветерани і діти

Ветерани УПА і діти зустрілися в реабілітаційно-оздоровчому санаторії „Говерла“. (Фото: Олександер Костирко)

МОРШИН‚ Львівська область. – Свято День героя розпочалося в містечку 22 травня з велопробігу 50 учасників з Болехова, Долини, Стрия та Моршина. Його присвятили загиблим воїнам. Серед проводжаючих були присутніх їхні родини. Після молитви колона рушила до міст, звідки приїхали велосипедисти і де поховані воїни, що загинули на сході України, а також де проходили визвольні бої за незалежність України і де загинули воїни УПА. На їх могилах покладали квіти, співали патріотичні пісні.

Наступного дня святкування проводилось в оздоровчо-реабілітаційному центрі воїнів ОУН і УПА „Говерла“. В актовій залі було багато присутніх людей, які колись боролись за свободу рідного краю, а зараз проходять лікування.

Виступив голова Крайового братства УПА Олесь Гуменюк (псевдо „Скорий“)‚ який сказав: „Воювали і гинули молоді хлопці під час Другої світової війни. Їх ніхто не вчив воювати, вони не зазнали любови, не залишили по собі наслідників. Подібна ситуація і зараз, коли гинуть молоді українці за українську державу“.

Виступв моршинський дитячий зразковий театр української пісні „Джерельце“ під керівництвом Ірини Король. Діти співали повстанські пісні. Зустріч закінчилась спільним виконанням пісні „Боже, Україну збережи“.

Коментарі закриті.