3 березня, 2017

В Каліфорнії змагалися у приготуванні борщів 

Під час конкурсу на найкраще приготування борщу. (Фото: Лука Міллер)

ЛА-МЕСА‚ Каліфорнія. – 19 лютого у приміщенні Української католицької церкви св. Івана Хрестителя відбулося змагання на найкраще приготування борщу. Причиною для цього став збір фондів для сусідньої Української православної церкви‚ яку пошкодило стихійне лихо, у висліді якого було затоплено і пошкоджено приміщення.

Ідею змагання подав Михайло Бойко, який походить з Яремча, що в Карпатах. Змагання було частиною благодійного обіду для збору фондів на ремонт православної церкви.

Розпочався захід із співу „Вічная пам’ять“ у виконанні місцевого хору під керуванням Луки Міллера на честь річниці Майдану та усіх тих, хто віддав своє життя за Україну.

Потім відбулося випробування шести різних видів борщів і визначення переможця. Допомагали роздавати борщі студенти місцевої католицької школи.

Виступила співачка Уляна Воробей, а хор виконав ще декілька народних і духовних пісень. Також була розіграна льотерія і проведений авкціон. Також виступило тріо сім’ї священика Джеймса Банкстона.

У результаті благодійного обіду вдалося зібрати близько 2,000 дол. Переможцем конкурсу борщів став його ініціятор М. Бойко.

Коментарі закриті.