6 січня, 2017

В далекому морі зустріли українців

Українська група у вишиванках на корабельних вечорницях.  Позаду – тріо „Аметист“. (Фото: „Diamond Princess“)

Мандрівники  „Zenia’s Travel Club“ 22 жовтня-16 листопада 2016 року побували у цікавій подорожі до далекої  Азії. Холодного, дощового  дня автобус з-під Церкви св. Івана  Хрестителя у Випані, Ню-Джерзі, нас привіз на летовище  ім. Кенеді, звідки ми полетіли в Токіо.  Після кількох днів в Токіо та Сінґапурі на пароплаві „Diamond Princess“ ми подорожували 17 днів, оглядаючи цікаві міста Далекого Сходу.

Вже першого вечора ми слухали прекрасну музику, знайомилися із новим оточенням. Наступного дня капітан корабля  запросив всіх гостей на келих шампанського.  Ми слухали гру тріо „Аметист“, у складі якого були Олександер і Олексій Коваленки та Олена Хіраєнова з Івано-Франківська.

Через два дні наша провідниця та власниця „Zenia’s Travel Club“ Зеня Брожина запросила всю групу, щоб познайомити з чудовими, талановитими молодими  українцями. Вони, коли могли, приєднувалися до нас та співали українські пісні, грали всі нам знані українські мельодії.

Тріо „Аметист“ з Івано-Франківська. (Фото: Зеня Брожина)

Тріо „Аметист“ з Івано-Франківська. (Фото: Зеня Брожина)

Пізніше при зустрічі Олексій Коваленко, піяніст тріо, розповів про себе, свого брата Олександра, батьків, свою дружину Олену. Вони походять з Донецька‚ де виховувалися в музичній родині: тато піяніст, мама, брат і сестра грають на скрипці. Олексій одружився з Оленою, що теж грає на скрипці.  Усі вчилися в Донецькій державній музичній академії ім. Сергія Прокоф’єва.

Через війну мусіли покинути Донецьк та переїхати до Івано-Франківська, де два роки тому створили тріо та подалися грати у компанії „Princess“.

Одного вечора наша група одягнулася у вишиванки і прийшла на концерт нашого улюбленого тріо. Багато гостей приглядалося до наших вишиванок.  На кінець концерту почули, що тріо грає „Ще не вмерла Україна“.  Ми були зворушені до сліз й почали співати гимн. Потім пролунало „Слава Україні!“.

Останнього вечора ми сердечно попрощалися і купили диски з музикою тріо „Аметист“.

Кренбері, Ню-Джерзі

Коментарі закриті.