7 липня, 2016

В бою під Донецьком загинув соліст Василь Сліпак

Похорон Василя Сліпака на Личаківському цвинтарі у Львові. (Фото: „Високий Замок“)

ЛЬВІВ. – 29 липня в бою під Донецьком загинув відомий український оперний співак Василь Сліпак.

Близько шостої години ранку біля Луганського з боку Дебальцевого сепаратисти пішли в атаку. Спочатку била артилерія, потім рушили танки і піхота. Бійці намагалися відбити атаку. У В. Сліпака влучила куля снайпера. Ще двоє українських бійців були поранені.

Василь Сліпак на фронті.

Василь Сліпак на фронті.

В. Сліпак – соліст Паризької опери, учасник бойових дій на сході України, позивний „Міф“ – народився 1974 року у Львові. З 1983 по 1994 рік був солістом у Львівській державній академічній хоровій капелі „Дударик“. З 1992 по 1996 рік навчався у Львівській національній музичній академії ім. Миколи Лисенка.

Концертну діяльність почав ще за часів студентства. З 1997 року мешкав у Парижі. У 2011 році став фіналістом міжнародного оперного конкурсу „Armel“.

Під час Революції Гідности брав участь в акціях української громади у Франції, як доброволець організації „Українське братство“. Улітку 2015 року воював у Пісках поблизу Донецького летовища.

Повернувшись з фронту, давав благодійні концерти в Українському центрі в Парижі, допомагав дітям-сиротам, які втратили батьків у війні. Влітку 2016 року знову поїхав на Донбас, повіз зібрану допомогу захисникам-добровольцям.

У Львові В. Сліпака в останню дорогу провели 1 липня гучними та довгими оплесками. Вранці до Гарнізонного храму свв. Петра та Павла прийшли тисячі людей. Коли труну В. Сліпака винесли надвір, люди стали навколішки. Лунали вигуки „Слава Україні!“ та „Герої не вмирають!“. В останню дорогу піснею його провели учасники хорової капели „Дударик“. Поховали воїна-добровольця на Личаківському кладовищі.

Коментарі закриті.