10 березня, 2017

Віче-реквієм для героїв Майдану

Студенти Бережанського аґротехнічного інституту біля меморіяльної дошки Героя України Устима Голоднюка. (Фото: Тетяна Будар)

БЕРЕЖАНИ‚ Тернопільська область. – З нагоди третьої річниці трагічних подій на Майдані біля меморіяльної дошки Героя України, активного учасника Революції Гідности, Почесного громадянина міста Бережани, колишнього студента Бережанського аґротехнічного інституту Устима Голоднюка 25 лютого відбулося віче-реквієм. Панахиду пам’яті Героїв „Небесної сотні“ відслужили о. Лев Кметко з Української Греко-Католицької Церкви та о. Володимир Зайчук з Української Православної Церкви Київського Патріярхату.

Присутні хвилиною мовчання вшанували героїв Революції Гідности. Представники влади й громадськости, викладачі й студенти поклали квіти та лямпадки до меморіяльної дошки У. Голоднюка. Зворушливі вірші деклямували студенти Лідія Войчак і Сергій Демчук.

У. Голоднюк стояв на Майдані упродовж трьох місяців. У ніч на 30 листопада 2015 року його поранили та це не змусило юнака відмовитись від участи в протестах. Він був бійцем 38-ої сотні Самооборони Майдану, завжди у перших рядах на барикадах. Вранці 20 лютого 2016 року куля снайпера влучила йому в голову, пробивши миротворчий шолом. Смертельне поранення він отримав, коли намагався відтягнути із зони обстрілу пораненого побратима.

У краєзнавчому музеї 25 лютого демонструвалися тематичні виставки та документальний фільм „Люди. Майдан. Герої“ про Назара Войтовича, У. Голоднюка, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Тараса Слободяна родом з Тернопільщини.

Коментарі закриті.