3 березня, 2017

Віче підтримало бльокаду Донбасу

Виступає Наталія Герасименко. (Фото: Олександер Вівчарик)

КИЇВ. – Незважаючи на мокрий сніг і сильний вітер декілька тисяч українців зібралися 21 лютого під стінами Верховної Ради. На протест вийшли представники партії УКРОП, „Правого сектору”, політичної партії „Воля”, „Самопомочі”. Вони протестували проти торгівлі з так званими „ДНР“ і „ЛНР“.

Промовляли нечисленні народні депутати, дружини і батьки полонених і заручників на Донбасі, представники тих ветеранів війни, які бльокують залізничні шляхи сполучення з самопроголошеними республіками. Будівлю Верховної Ради охороняла поліція.

У промовах депутати Віталій Купрій, Володимир Парасюк, Єгор Соболєв, Віктор Чумак, Юрій Дерев’янко, Сергій Лещенко, Ігор Луценко, Олександер Шевченко нагадали, що два роки тому і Президент України Петро Порошенко був прихильником бльокування окупованих територій. А тепер Україна постачає так званим „ДНР“ і „ЛНР“ необхідні товари, воду електроенерґію, купує вугілля.

25 січня колишні ветерани війська, попередивши Службу безпеки України і „Укрзалізницю”, розпочали торговельну бльокаду окупованих територій. Вона не поширюється на пасажирські потяги. Найголовніші вимоги бльокувальників: звільнення всіх полонених та припинення торгівлі з окупантами.

Народні депутати говорили, що необхідно створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію для перевірки торгівлі з окупованими територіями та зробити все, щоб звільнити полонених.

Виступили батьки полонених. Мати полоненого бійця Наталія Герасименко зауважила, що за ті гроші, що їх влада деклярує, можна було давно викупити усіх бранців. „Мій син понад 900 днів у полоні, – додала мати Андрія Бабкіна. – Куди я тільки не зверталася, результату нема. Тому ми підтримуємо тих, хто бльокує торгівлю з окупантами, і будемо їх підтримувати“.

Від учасників бльокади виступив ветеран боїв Андрій Єременко. Він ще й зв’язався телефоном зі хлопцями на бльокпосту, включив голосний звук і вони розповіли про бльокаду безпосередньо з місця події. Як зауважив А. Єременко, бльокаду підтримують навіть місцеві жителі.

Коментарі закриті.