1 вересня, 2016

Вітаємо студентів – стипендіятів УНСоюзу 2016-2017 навчального року!

Український Народний Союз, як братська установа, щорічно виділяє стипендії для студентів, членів УНСоюзу, що вчаться у вищих навчальних закладах Сполучених Штатів і Канади. В цьому році Стипендійна комісія УНСоюзу призначила стипендії і нагороди 42-ом студентам, членам УНСоюзу. Загальна сума виділених стипендій становила 11,050 дол. з яких 5,500 дол. припало на спеціяльні стипендії. Кандидатів на спеціяльні стипендії Стипендійна комісія УНСоюзу обирає з огляду на академічні досягнення і фінансові потреби студента, галузь студій і активність в українській громаді.

una0Стипендію Осипа і Дори Ґаландюків в сумі 2,000 дол., отримав Олександер Зелез, член 277-го Відділу УНСоюзу, відмінний студент факультету physician assistant при Wagner College. Олександер бере активну участь у студентському житті коледжу. Є членом Physician Assistant Assocіаtion, де багато часу відпрацьовує на добровільних засадах, також займає посаду заступника президента новоствореного Католицького клюбу при коледжі. Олександер закінчив і успішно склав матуру в Рідній школі св. Михаїла у Гартфорді, Конектикат. З семирічного віку і до недавна танцював в ансамблі українського танцю Золотий Промінь. Працював виховником на спортових і відпочинкових таборах СУМ.

Стипендію д-рів Марії, Дмитра та Ольги Яросевичів в сумі 1,000 дол. було призначено Матеєві Гандзієві, членові 88-го Відділу УНСоюзу, відмінному студентові факультету комп’ютерних технологій при Rutgers University. Матей змалечку виховувася в українських традиціях, вчився в школі українознавства, є учасником скавтської організації Пласт, брав участь в пластових таборах як учасник і виховник. Грав на гітарі в шкільному джазовому ансамблі. Є активним учасником Українського Клюбу при університеті.

Стипендію Віри Станґл у сумі 750 дол. отримала відмінна студентка біологічного факультету Ramapo College Ляриса Іваськів, членкиня 134-го Відділу УНСоюзу. Ляриса закінчила школу українознавства ім. Лесі Українки у Виппані, Ню Джерзі. Завдяки знанню української мови працювала, на добровільних засадах, перекладачем у шпиталі для родини з України, що привезла на лікування сина. Ляриса бачить своє майбутнє у сфері медицини, плянує стати лікарем.

Стипендія Йосифа Волка у сумі 750 дол. дісталася Матеєві Томашевському, членові 8-го Відділу УНСоюзу, відмінному студентові Syracuse University. Матей є активним учасником української молодіжної організації СУМ. Закінчив школу українознавства в Йонкерсі, Ню-Йорк.

Дві стипендії Українського народного дому у Блакстоні, Масачусетс, у сумі 500 дол. кожна, отримали Марія Кульчицька і Катерина Сокол. Марія є членкинею 83-го Відділу УНСоюзу і студенткою першого курсу Brandeis University. Марія вчилася в школі українознавства ім. Тараса Шевченка у Вашінґтоні, є активною учасницею Пласту і танцювального ансамблю Роми Прийми Богачевської. Працювала виховницею на танцювальному таборі на Союзівці. Катерина – студентка біо-хімічного факультету при Hofstra University, членкиня 414-го Відділу УНСоюзу. Катерина успішно склала матуру в українській школі, грає на бандурі, є активною учасницею танцювального ансамблю Роми Прийми Богачевської і ансамблю Золотий Промінь.

Решта 36 студентів, членів УНСоюзу, отримали звичайні стипендії. Суми звичайних стипендій залежать від року навчання. Вони були розприділені в такий спосіб: 15 студентів першого року навчання в коледжі чи університеті отримали по 125 дол., сім стипендій по 150 дол. надано студентам другого року навчання, сім стипендій по 175 дол. – студентам третього року і сім стипендій по 200 дол. – студентам останнього курсу.

Вітаємо всіх студентів, членів УНСоюзу та бажаємо вам подальших успіхів і досягнень.

Закликаємо вас, молоде покоління, і надалі залишатися нашими активними членами, передплачувати наші видання Свободу і The Ukrainian Weekly, відвідувати Союзівку а також, залучати до наших рядів своїх рідних, друзів, знайомих і тим самим укріплювати нашу велику українську родину. Будучи членами УНСоюзу, ви зможете скористатися всіма братськими привілеями, які він надає.

За інформаціями про УНСоюз і стипендійні програми телефонуйте: 1- 800-253-9862 х 3011 або завітайте на нашу інтернет сторінку www.ukrainiannationalassociation.org.

una1una2

Коментарі закриті.