13 квітня, 2016

Віра Савченко привезла книгу сестри

Під час зустрічі з Вірою Савченко у книгарні „Буквиця”. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 2 квітня Віра Савченко, сестра Героя України Надії Савченко, відвідала місто, щоб презентувати книгу „Сильне ім’я Надія”, яку називають „найправдивішою книгою”, „книгою без цензури”, „живим листом до українців”.

Зустріч відбулася у книгарні „Буквиця”. Люди зустріли гостю оплесками, розпитували про здоров’я Надії та її подальшу долю. Н. Савченко написала книгу, перебуваючи під вартою в Росії, буквально за лічені дні, щоб легше було пережити голодування. Вона розповіла про свою службу в армії, в Іраку, поділилася своїми думками щодо подій в Україні та Росії.

Книгу видано накладом в 10 тис. примірників. Нині вона розповсюджується в Україні, її вже доставили у зону війни. На прохання українських бійців видали 1,000 примірників у невеликому форматі, щоб вона могла уміститися у кишені військового однострою.

Книгу плянують перекласти російською мовою. 1,000 примірників українською мовою В. Савченко вже передала за кордон. Голова Черкаської міської партійної організації Всеукраїнського об’єднання „Батьківщина“ Роман Діскант висловив сподівання, що кожен, хто вболіває за Надію, придбає та прочитає цю книгу. А гроші, виручені від її продажу, за словами В. Савченко, будуть передані на підтримку інших українців, яких, як і Надію, незаконно утримують у російських в’язницях.

З приводу презентованої у Черкасах книги головний редактор видавництва „Юстініян“ Ірина Омельченко розповіла: „Написати цю книгу Надії порадив її адвокат Ілля Новіков. Вона на 40-му дні голодування зрозуміла, що життя може закінчитись і написала книгу. Причому писала на звороті аркушів справи, які їй приносили“.

Слова підримки та співчуття українці висловила Галина Шулевська, яка прочитала свій вірш та попросила передати його Надії.

Коментарі закриті.