12 травня, 2016

Вікторія Нуланд не говорила про дату виборів

ВАШІНҐТОН. – 26 квітня у Києві відбулася зустріч помічника Державного секретаря США з питань Европи і Евразії Вікторії Нуланд з представниками парляментських фракцій. За її результатами народний депутат від „Самопомочі“ Вікторія Войціцька, яка була присутня на цій зустрічі, заявила, що США розраховують на вибори на Донбасі вже влітку.

В. Нуланд 27 квітня уточнила, що під час зустрічей з народними депутатами України жодних конкретних дат щодо проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу не називалося.

„Повідомлення про нашу зустріч з представниками Верховної Ради були неточними, ми не називали конкретних дат щодо того, коли мають відбутися вибори. Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для проведення виборів, відповідно до Мінських угод, необхідно забезпечити мир, безпеку, ОБСЕ має отримати доступ, мають бути створені умови для кандидатів аґітувати за себе, спілкуватися з виборцями“, – заявила вона у Києві.

За її словами, українська сторона працює над підготуванням таких виборів, але обов’язковою умовою для їх проведення залишається відновлення безпеки на Донбасі, чого зараз там немає.

В. Нуланд також наголосила, що вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу мають відповідати українському законодавству й міжнародним стандартам.

 

Коментарі закриті.