20 березня, 2016

Відкрили пропам’ятну дошку 

Меморіяльна дошка Юрія Пасхаліна.

СМІЛА‚ Черкаська область. – 19 лютого до будинку, у якому проживав Герой України Юрій Пасхалін, а зараз живе його матір Тетяна Пасхаліна, прийшли активісти громадської організації „Територія Гідности”, священики, представники влади, учні школи, в якій навчався Ю. Пасхалін‚ з нагоди встановлення пропам’ятної дошки.

Місцевий підприємець Олександер Лапін, котрий дав гроші на виготовлення дошки, підкреслив‚ що на відміну від росіян, які покладаються на силу, ми маємо український дух. Виступаючі дякували матері Героя за виховання достойного сина. Прозвучали вірші, присвячені Ю. Пасхалінові. Священики двох конфесій відслужили Молебень і освятили пропам’ятну дошку.

Ю. Пасхалін, активіст Евромайдану, був вихованцем Школи олімпійського резерву в Харкові, в останні роки жив у Києві. Розстріляний автоматною чергою в спину 19 лютого 2014 року на Майдані. Похований він у селі Носачевому, де народився 18 січня 1984 року. Залишив у смутку матір, братів і сестер, дружину й семирічного сина.

Пропам’ятні дошки встановлені на школі, де навчався майбутній герой, на будинку в Києві‚ де він жив. До Київської міської ради внесено проєкт про перейменування вулиці Ілліча на вулицю Ю. Пасхаліна.

Звання Героя України (посмертно) з врученням ордена „Золота Зірка” Ю. Пасхалін був удостоєний 21 листопада 2014 року.

Коментарі закриті.