10 лютого, 2017

Відкрили меморіяльну дошку на честь В’ячеслава Чорновола

Меморіяльну дошку на будівлі центрального бюра Народного руху України відкриває Василь Куйбіда. (Фото: Георгій Лук’янчук)

КИЇВ. – 21 січня на столичній будівлі бюра Народного Руху України (НРУ) відбулось урочисте відкриття та освячення меморіяльної дошки на честь Героя України В’ячеслава Чорновола. Відкрив барельєф голова НРУ Василь Куйбіда. Були присутні представники київської міської влади, народні депутати України, родичі В.Чорновола, небайдужі кияни.

Голова Конґресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь поклав квіти і зазначив: „Чорновіл був не лише мудрим політиком, а й істинно великим державним діячем, який міг не лише повести за собою у боротьбі за Україну, а й очолити українську державу як справжній її провідник і президент“.

Присутні з великою повагою згадували видатну постать і подвижницьку діяльність В. Чорновола та його вагомий внесок у встановленні української держави.

Життя українського політика обірвалось у автокатастрофі 1999 року, за сім місяців до президентських виборів, у яких він був одним із претендентів на перемогу.

Коментарі закриті.