16 грудня, 2016

Відзначили 50-ліття „Української години”

Працівники програми (зліва): Роман Микієвич, Давид і Филип Рискальчики, теперішній керівник Лев Іваськів, колишній керівник Юрій Наконечний. (Фото: Стефан Фартушок)

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – Майже 100 осіб зустрілися 6 листопада в Українському Освітньо-Культурному Центрі (УОКЦ)‚ щоб відзначити ювілей радіопрограми „Українська година”. Програму підготував ювілейний комітет в складі Наталії Сілецької-Микієвич, Марії Іваськів, Івана Яворського і Лева Іваськова.

Свято розпочалося американським і українським національними гимнами, які виконала Юлія Ступень.

Імпрезою провадив керівник програми Л. Іваськів. Він розповів про початки радіопрограми, коли в 1960-их роках група патріотів розпочала радіопрограму, яка в 1966 році перейшла під спонзорство Українського Визвольного Фронту, а сьогодні є знана як „Українська година” місцевих Українських Державницьких Організацій. До 1991 року програма підкреслювала потребу визволення українського народу, а відтак наголос перейшов на збереження незалежности України.

Святкову промову виголосив колишній співпрацівник програми Ігор Кушнір. З гумором він розповів про невтомну довголітню працю колишнього керівника програми св. п. д-ра Богдана Сілецького.

Л. Іваськів привітав представників різних організацій та установ, між ними від радіосусідів „Радіо Філядельфія” з УОКЦ. Він також назвав кількох осіб, котрих присутні привітали оплесками за їхню відданість „Українській годині”: довголітнього керівника програми Юрія Наконечного (1992-2015), скарбника Івана Яворського, технічних керівників (від 2009 року) Романа Микієвича та Давида й Филипа Рискальчиків. Прочитали привітання від Посольства України у США.

У мистецькій програмі виступив відомий чоловічий хор „Дзвін” під дириґентурою Нестора Кизимишина. Хор захопив слухачів своїм бравурним співом і музикою, а свій гонорар подарував на потреби радіопрограми. Також гарно виступив знаний дует бандуристок „Берегиня” в складі Галини Боднар і Ю. Ступень.

Ведучий подякував всім присутнім за участь і нагадав, що програма втримується завдяки фінансовій підтримці української громади та підкреслив важливу ролю фінансових спонзорів програми: Осередку Спілки Української Молоді ім. УПА у Філядельфії, Української Федеральної Кредитової Кооперативи „Самопоміч”, Союзу Українців Католиків „Провидіння”, похоронного заведення „Fletcher-Nasevich”, подорожнього бюра „Universal Travel”, м’ясарні „European and American Sausage Corporation”, Злученого Українського Американського Допомогового Комітету та дентистичної клініки „Everest Dental”. Особливу подяку висловлено Фундації „Спадщина” банку „Певність” в Чикаґо за щедрий дар.

На закінчення програми всі присутні разом з хором „Дзвін” заспівали „Многая літа”. Відтак всі були запрошені до смачної перекуски, яку приготували М. Іваськів, Анна Яворська і д-р Ірена Столяр.

Усі учасники свята отримали гарну ювілейну книжку, яку редаґувала Н. Сілецька-Микієвич.

Програма передається кожної суботи від 12-ої до 1-ої год. по полудні на радіохвилі WWDB 860 AM. Її також можна слухати будь-коли на інтернет-сторінці: www.wwdbam/ukrainian-hour або на Фейсбук: www.facebook.com/UkrainianHour.

 

Коментарі закриті.