12 травня, 2016

Відзначили 30-ту річницю Чорнобиля

На відзначенні 30-річчя Чорнобиля (зліва): Неля Лехман, Оксана Лев, Богдан і Віра Боднаруки.

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – Громадський комітет південно-західної Фльориди 23 квітня, на відзначенні „Дня Землі“ в „Oscar Scherer State Park“ підготував стіл з експонатами про Чорнобильську трагедію – книжки, летючки, жетони і наліпки. Була велика мапа України, де зазначено Чорнобиль та вражене радіяцією довкілля. Тут була також інформація про Україну та сучасну боротьбу за свої кордони українських воїнів з сепаратистами та їхніми помічниками з Росії.

26 квітня священики українських церков у Норт-Порті оо. Іван Фатенко, Василь Петрів та Олег Сацюк відслужили соборну Панахиду за невинних жертв Чорнобильської трагедії у каплиці св. Андрія. Члени Громадського комітету стояли зі свічками підчас Панахиди, а ветерани – з прапорами.

Після Панахиди громада перейшла до залі Осередку ім. св. Андрія де було підготовлено коротку програму. Голова комітету Віра Боднарук розповіла про Чорнобильську трагедію та її наслідки. Було показано фільм про природу в Чорнобильській зоні, який був виготовлений PBS, як також фільм Ірини Забитко. На закінчення програми було запрошено всіх оглянути експонати про Чорнобильську трагедію, які були показані на „Дні Землі“.

Відзначення 30-річчя Чорнобильської трагедії підготували Неля Лехман, Рома Ґуран, Леся Попель, Дарія Томашоска, Анна Мацілинська, Клара Шпічка, Богданна Більовщук, Лідія Білоус, Катя Стецюк, Роман Рондяк, Євген Томашоский.

Коментарі закриті.