27 липня, 2016

Відзначили 20-річчя Конституції

Учасники вечора (зліва): активістка Українського культурного центру Любов Перцюк, директор центру Олена Іванчук та письменник Міхаель Юріс. (Фото: Богдан Чайковський)

БАТ-ЯМ, Ізраїль. – 29 червня в Українському культурному центрі Ізраїля відбувся вечір, присвячений дню Конституції України.

Про те, як затверджувалася перша конституція незалежної України, якій виповнилося 20 років, розповіла директор одеського дому-музею ім. Миколи Реріха Олена Петренко: „Конституцію затверджували в складній політичній обстановці, на тлі конфліктів у Верховній Раді, в ніч 28 червня, яку політики називають „конституційною“. Прийняттю самої Конституції передував Конституційний договір між парляментом і Президентом України Леонідом Кучмою, підписаний 8 червня 1995 року. А ось закон, який ратифікував нову Конституцію, був офіційно підписаний в урочистій обстановці в середині липня 1996 року“.

Гостем вечора був відомий в Ізраїлі письменник Міхаель Юріс, який розповів про своє насичене подіями життя та представив нові книги. М. Юріс приїхав в Ізраїль у 1960 році з Польщі. Він автор роману „Та змиє дощ пил пустелі“ і сотень оповідань та повістей.

Присутніх привітав Посол України в Ізраїлі Генадій Надоленко, вірші читали поети Валентина Чайковська та Валентина Бендерська, українські народні пісні співала лавреат міжнародних конкурсів вокалістів, викладачка Київського інституту культури Вікторія Рожковська.

Коментарі закриті.