27 січня, 2017

Відзначили 15-річчя заповідника

Театралізовану міні-виставу представляють учасники поетично-фолкльорного театру „Взори“. (Фото: Тетяна Будар)

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – 17 листопада 2016 року у аґротехнічному інституті відбулися урочистости з нагоди 15-річчя діяльності Державного  історико-архітектурного заповідника, презентація вісника „Наша спадщина“ та V Міжнародна науково-практична конференція „Опілля в історико-культурному розвитку України“.

Дійство відкрив директор заповідника Василь Зорик, який розповів про історію його створення та досягнення науково-дослідного, культурно-просвітницького закладу, що забезпечує вивчення, охорону, реставрацію й використання об’єктів культурної спадщини в межах заповідної території.

Молитву виголосили оо. Омелян Легета і Володимир Зайчук.

Театралізовану міні-виставу представили учасники поетично-фолкльорного театру „Взори“ (керівник Олена Різник). Пісні присутнім дарували солістка Лілія Слободна та Зеновій Головацький (баян), студенти Михайло Скрипка, Христина Гриник і Таня Івахів, також виступив ансамбль флейтистів Бережанської школи мистецтв.

Доповіді на науково-практичну конференцію представили науковці, краєзнавці, мистецтвознавці з України й з-за кордону, зокрема маґістер слов’янської філології Вільнюського університету Катерина Меркульєва, професор Національного університету „Львівська політехніка“ Микола Бевз, заступник директора Державного історико-культурного заповідника „Межибіж“ Ігор Западенко та інші.

Коментарі закриті.