21 квітня, 2017

Відзначили День Першої Пластової Присяги

В Україні День Першої Пластової Присяги урочисто святкували у Тернополі, Львові, Києві та вперше – в Харкові. 105 років тому, 12 квітня 1912 року, першу пластову присягу склали гуртки у Лвьові.

ТЕРНОПІЛЬ

8 квітня у місті відбулося святкування 105-ої річниці від Дня Першої Пластової Присяги. Зранку команди зібрались у станиці на реєстрацію, після чого колоною рушили центральними вулицями до парку Шевченка. Там відбулися урочисте відкриття та Молебень. Незважаючи на негоду, на святкування зібралось понад 400 пластунів з Тернополя та округи.

Після відкриття свята відбулися заняття, у яких взяли участь 20 команд. Завданнями були розгадування цікавих головоламок, переправи, стрільба зі зброї, вправи на співпрацю команд та багато інших. Новаки та новачки теж розважалися на своєму квесті.

Ввечері на подвір’ї біля домівки відбулася ватра, на якій юнаки співали веселих пісень, грали у цікаві ігри та проводили конкурси, а також познайомилися ближче та здружились. Втомлені, але щасливі учасники отримали свої відзначки та пустили іскру у колі. (Тернопільський Пласт)Ternopil-Plast


ЛЬВІВ

Lviv-Plast8 квітня у Львові відбулось урочисте святкування Дня Першої Пластової Присяги, в якому взяли участь понад 1,000 пластунів. Програма святкування розпочалась з Молебня на площі біля пам’ятника Іванові Франкові, де згодом розпочались традиційні пластові церемоніяли.

Міський голова Львова Андрій Садовий вручив пам’ятні монети із зображенням Короля Данила Богданові Гасюкові та Галині Ткачук за багаторічну сумлінну працю, безцінний внесок у виховання молодого покоління. Почесним ступенем гетьманського скоба було іменовано Романа Тимоцка.

Після церемоніялів пластуни сформували колону та рушили через центр міста до Личаківського кладовища для покладання вінків та вшанування пам’яті засновників Пласту та воїнів, котрі загинули під час війни з Росією, поклавши своє життя за Україну і не зламавши своїх присяг. (Станиця Львів Пласту‚ фото: Юрій Гладкий)


КИЇВ

Kyiv-PlastДень Першої Пластової Присяги відзначили у Києві 8 квітня. Понад 400 пластунів урочистим маршем пройшли від Михайлівської площі до пам’ятника Маґдебурзькому праву, де відзначили 105 років від дня заснування української скавтської організації Пласт. (Пластовий курінь ,,Лісові чорти”)


ХАРКІВ

Kharkiv-Plast-38 квітня у пластунів Харкова, які щойно вступили в організацію, відбулася знакова подія – День Першої Пластової Присяги. В акції взяли участь близько 150 осіб, які маршем пройшли від пам’ятника Тарасові Шевченкові до площі Конституції, де відбулися основні урочистості. Там нові пластуни склали свою присягу. („Справжня Варта“‚ фото: Сергій Козлов)

Коментарі закриті.