20 жовтня, 2016

Відзначать 50-ліття „Української години”

ФІЛЯДЕЛЬФІЯ. – У Філядельфії вже 50 років існує радіопрограма „Українська година”, яка від 1966 року щотижнево приносить слухачам найновіші вістки з України і про Україну, музику, літературні хвилини, цікаві коментарі на історичні й сучасні теми та оголошення про українську громаду в Америці.

Програма втішається популярністю серед широких кіл української громади, навіть далеко поза Філядельфією, тому що її можна слухати коли-небудь і де-небудь у світі на інтернет-сторінці: www.wwdbam/ukrainian-hour або на Фейсбуку: www.facebook.com/UkrainianHour.

Програма передається кожної суботи від 12-ої до 1-ої год. по полудні на каналі WWDB 860 AM.

Багато українців, котрі прибули до США після Другої світової війни, не могли забути за своїх поневолених братів під московським ярмом. В ранніх 1960-их роках група патріотів з Філядельфії, Честеру та Віліямставну (Ню-Джерзі) розпочала радіопрограму, яка в 1966 році перейшла під спонзорування Організацій Українського Визвольного Фронту, а сьогодні знана як „Українська година” місцевих Українських Державницьких Організацій.  До 1991 року програма підкреслювала потребу визволення українського народу, а відтак наголос перейшов на збереження незалежности України.

Цього року „Українська година” відмічає золотий ювілей свого існування – 50 років на службі українській громаді. Щоб відзначити цю знаменну річницю, відбудеться прийняття в неділю, 6 листопада, о 2-ій год. по полудні в Українському Освітньо-Культурному Центрі при 700 Cedar Rd. у Дженкінтавні, Пенсильванія. У мистецькій програмі виступлять чоловічий хор „Дзвін” під дириґентурою Нестора Кизимишина і дует бандуристок „Берегиня” в складі Галини Боднар і Юлії Ступень.

Щиро запрошуємо українську громаду прибути на цю небуденну подію. Вступ 25 дол. від особи. Зголошення треба висилати не пізніше 31 жовтня на адресу: „Ukrainian Hour”, c/o John Yaworsky, 1508 Society Hill Driva, Bensalem, PA 19020. Чеки, які можна відтягати від податку, просимо виписувати на „Ukrainian Hour-CYM”. За інформаціями можна звертатися на тел.: 267-551-1966.

Коментарі закриті.