24 лютого, 2017

Відділ ОДВУ має ім’я героя

Поклали квіти до портрета героя.

ЛІГАЙТОН‚ Пенсильванія. – 20 листопада 2016 року на оселі Організації Державного Відродження України (ОДВУ) ім. Олеся Ольжича відбувся традиційний День Подяки.

Свято відкрила культурно-освітна референтка Центральної Управи ОДВУ д-р Павлина Головяк, яка привітала голову д-ра Мирослава Кия, гостей та пароха церкви св. Володимира в Палмертоні, Пенсильванія‚ о. Володимира Барана, який промовив молитву та поблагословив їжу.

Програму розпочала традиційним танцем „Привіт” дитяча танцювальна група „Традиційні українські танцюристи св. Марії” під керівництвом Володимира Милиничика з Алентавну при Українській православній церкві св. Марії. Група також виконала танці „Гуцулка“, „Козачок“, „Чумак“ та інші‚ а закінчила славнозвісним „Гопаком”. Танцювальна група під керівництвом В. Милиничика зросла до 28 танцюристів різного віку з різних околиць Пенсильванії.

М. Кий висловив своє захоплення майстерністю малюків та побажав їм всього найкращого в їхньому майбутньому.

На День Подяки новостворений в Лігайтоні 57-ий Відділ ОДВУ ім. Маркіяна Паславського вшанував свого патрона. М. Паславський був народжений в Америці, але мав українське серце, яке наказало йому йти на бій за свободу і повну незалежність всіх українців.

Принявши українське громадянство‚ він вступив в лави батальйону „Донбас“ в 2014 році‚ а опісля до Національної ґвардії під псевдом „Франко” , щоб боронити Україну від російського аґресора. В бою під Іловайськом М. Паславський був поранений‚ а 19 серпня 2014 року загинув. Похований він в Києві на Аскольдовій могилі 26 серпня 2014 року. Він був зразковим пластуном і американцем з українським серцем.

57-ий Відділ ОДВУ гордий нагодою мати ім’я героя, який віддав своє життя за вільну і незалежну Україну. Реферат про М. Паславського виголосила Уляна Процюк.

Коментарі закриті.