24 березня, 2016

Відбулися збори Фундації УВУ

Учасники зборів Фундації Українського Вільного Університету.

НЮ-ЙОРК. – 12 березня відбулися річні загальні збори Фундації Українського Вільного Університету (УВУ). Зборами провадила президія у складі Ігоря Мірчука (голова), Аскольда Лозинського і Михайла Казаренка. Збори заслухали звіти голови Аскольда Лозинського, заступників Теодора Воляника, Леоніда Рудницького, Івана Буртика, секретаря Степана Слуцького, скарбника Руслани Россі та голови Стипендійного комітету І. Мірчука. За Контрольну комісію звітував Богдан Савицький.

У зборах брала участь ректор УВУ Марія Пришляк, яка також є членом управи Фундації. Вона представила діяльність УВУ, у якому в березні зареєстрований 221 студент, з них 160 маґістрантів і 61 докторант.

На пропозицію Номінаційної комісії, обраної у складі С. Слуцького, М. Пришляк і Марії Поліщук, обрано керівні органи Фундації УВУ: А. Лозинський – голова, Т. Воляник, Л. Рудницький та І. Буртик – заступники, С. Слуцький та І. Мірчук – секретарі, Р. Россі – скарбник, М. Пришляк, М. Поліщук, Андрій Шуль, М. Казаренко і Микола Меґець – члени.

Контрольну комісію обрано в такому складі: Степан Качурак – голова, Лада Кий і Мирон Свідерський – члени. Представником до Фундації УВУ Крайової ради Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) обрано А. Шуля.

Жюрі Літературно-наукового конкурсу „Воляник-Швабінський” обрано у складі: М. Казаренко – голова, І. Мірчук, Ольга Воляник і Ігор Николюк – члени. Мужами довіри обрано А. Лозинського, І. Буртика, Л. Рудницького, Богдана Качора і Ярослава Оберишина.

Також схвалено бюджет Фундації УВУ на 2017 рік. Вирішено сформувати Стипендійну комісію в складі: ректор УВУ – голова, два члени УВУ та А. Лозинський і А. Шуль – члени від Фундації. Схвалено Правильник цієї комісії.

Було вирішено активно включитися до відзначення 100-річчя УВУ, схвалено пожертву на педагогічні курси Шкільної Ради УККА і курси англійської мови для дітей учасників війни в Україні, що їх провадить Товариство „Свята Софія”.

 

Коментарі закриті.