19 травня, 2016

Відбулися збори спортового осередку „Тризуб”

Нова Управа УСО „Тризуб”. Перший ряд зліва: Ігор Шуст, Микола Максимюк, Ярослав Козак, Орест Лесюк, Данило Ниш, Христина Харечко, Евген Лоза, Василь Юр. Другий ряд, зліва: Роман Лужецький, Остап Левицький, Стефан Козак, Любомир Лучанко, Ілля Буйневич, Стефан Кундеревич, Богдан Сірий, Юрій Поритко. (Фото: Роман Лужецький)

ГОРШАМ, Пенсильванія. – На 66-ті загальні збори Українського Спортового Осередку (УСО) „Тризуб” 13 квітня прибули ті, у кого спортивна душа. Їх вітали тополі та смереки тризубівської оселі, посаджені членами „Тризуба”.

Голова УСО Данило Ниш відкрив збори та привітав учасників. Промовлено молитву „Отче наш”, вшановано однохвилинною мовчанкою тих, які відійшли у вічність, – Ігоря Чижовича, а також „Небесну сотню” й усіх, хто загинув у боях на східньому фронті, захищаючи Україну від російських окупантів.

Методія Борецького вибрали головою президії. Христина Харечко прочитала протокол попередніх загальних зборів і доповіла, що в 2015 році була проведена державна перевірка, яка пройшла добре. Першим звітував скарбник Стефан Кундеревич, який повідомив, що прихід становив торік 280 тис. дол., а витрат було 276 тис. дол. За фінанси спортової ланки „Ukrainian Nationals” звітував Орест Лесюк – прихід становив 506 тис. дол., а витрати 461 тис. дол. Було зроблено нове освітлення на площах для паркування авт, направи всередині і ззовні будинку. Однією з найбільших подій було закуплення двоакрової посілости з хатою, що межує з „Тризубівкою”, для паркування авт під час великих імпрез.

Голова Української Спортової Централі Америки та Канади Мирон Биц передає грамоту-подяку від Національного Олімпійського Комітету України Ярославові Козакові.

Голова Української Спортової Централі Америки та Канади Мирон Биц передає грамоту-подяку від Національного Олімпійського Комітету України Ярославові Козакові.

Василь Юр звітував про членство „Тризуба”, який має 690 членів. Д. Ниш звітував за спортову ланку „Ukrainian Nationals”, де були активними 40 футбольних команд: дві чоловічі, одна жіноча і 37 хлоп’ячих і дівочих. Перша чоловіча команда під проводом Петра Харечка й тренера Петра Борецького грала в „United Soccer League”, як і жіноча команда під проводом Йосипа Гозака.

Молодіжні команди мали понад 500 змагунів і змагунок віком від 6 до 18 років. У День пам’яті під проводом Шерил Монато відбувся 14-ий молодіжний турнір копаного м’яча, участь у якому взяло 220 дружин. Це було рекордне число дружин, яким не може пишатися жодне спортове товариство в США і Канаді.

На День Колюмба під проводом Брюса Туліо був проведений п’ятий дівочий турнір з участю 200 команд.

У звітному році відбулася п’ята „Тризубівська футбольна академія“ для хлопців і дівчат віком від 5 до 11 років, в якій було понад 150 учасників, а також відбулися літні дитячі табори.

На футбольних полях „Тризуба” у 2015 році відбувся турнір Української Спортової Централі Америки та Канади (УСЦАК) за першість східньої Америки. Перша команда „Тризуба” під проводом П. Харечка та тренера П. Борецького виграла всі змагання та здобула перше місце. Друге місце – у команди „Ukrainian Nationals”. Чаші переможцям вручали голова УСЦАК Мирон Биц і член Головної управи „Тризуба” Ярослав Козак. На закінчення звіту Д. Ниш подякував членам управи й усім, хто допомагав протягом року, та передав від спортової ланки „Ukrainian Nationals” чек у сумі 10 тис. дол. на розбудову й покращення спортової оселі.

Команда з ґольфу під проводом Йосипа Гомика провела свій 39-ий річний турнір на „Limekiln Golf Club” у Горшамі, в якому брали участь понад 100 змагунів.

Стрілецька команда з лука під проводом Іллі Буйневича і Евгена Луціва виступила під час звітного періоду у стейтових і національних турнірах, здобувши 11 медалей у різних категоріях.

Богдан Сірий звітував за Фундацію „Тризуба” і закликав усіх, хто робить свій заповіт, не забувати про цю фундацію. Микола Бойчук звітував за Товариський суд, а Василь Юр – за Контрольну комісію.

Після закінчення звітів голова Контрольної комісії подав внесок уділити абсолюторію уступаючій управі, що всі присутні підтримали.

Номінаційна комісія запропонувала склад нової Управи „Тризуба”, який присутні прийняли одноголосно. Управа „Тризуба”: голова – О. Лесюк, екзекутивний заступник голови – Евген Лоза, заступники голови – В. Юр, Д. Ниш, Я. Козак, Остап Левицький, Марко Бегей, Х. Харечко. Скарбник – С. Кундеревич, секретар – Юрій Поритко, адвокат – Микола Максимюк. Пресові референти – Роман Лужецький і Е. Луців.

Спортова ланка „Ukrainian Nationals”: голова – Д. Ниш, заступники голови – Стефан Криско, Б. Туліо, секретар – Анна Туліо, скарбник – Джим МекНесбі.

Після обрання нової Управи від її членів виступив новообраний голова УСО „Тризуб” О. Лесюк. Він подякував за довіру та накреслив основні напрямки роботи у спортовій і господарській.

На закінчення зборів голова УСЦАК М. Биц привітав УСО „Тризуб” і передав урочисто грамоту-подяку від Національного Олімпійського Комітету України, підписану президентом Сергієм Бубкою, Я. Козакові – спортовцеві, який вніс великий вклад у розвиток футболу в діяспорі. Я. Козак є відомим майстром копаного м’яча і улюбленцем українських вболівальників, який був фіналістом Аматорської Чаші Америки з копаного м’яча у 1956 році, а після закінчення спортової кар’єри упродовж 32-ох років був незмінним віце-президентом і три роки президентом УСО „Тризуб”. За цей час через різноманітні команди „Тризуба” пройшли сотні спортовців і Я. Козак був і залишається для них взірцем змагуна, вірного олімпійським принципам чесної боротьби на полі й поваги до суперника. Присутні побажали Я. Козакові міцного здоров’я та довгих років активного життя.

Коментарі закриті.