2 червня, 2016

Відбулися загальні збори ОДУМ

ЧИКАҐО. – В квітні у філії Об’єднання Демократичної Української Молоді (ОДУМ) відбулися загальні збори‚ на яких вибрано нову управу. Головою філії вибрано Миколу Скибу (мол.), скарбником – Марусю Бараник, секретарем – Катерину Діасдодо, пресово-інформаційним референтом Григорія Сідельника‚ членами управи Тетяну Русин, Таню Скибу, Олесю Кучер, Галю Фінканін, Наталю Коновал та Оксану Родак-Луценко.

ОДУМ в Чикаґо роками висилає гроші о. Романові Кривко з Свято-Покровської парафії Київського Патріярхату в Батурині, який організовує молодь і везе її до Крут‚ щоб там тримати в належному порядку пам’ятник юнакам-героям, який поставлено у Незалежній Україні.

У січні 1918 року на Київ вирушило російсько-більшовицьке військо е під командою царського офіцера Михайла Муравйова. Щоб зупинити це військо‚ добровольці з Києва, переважно молодь, вирушили до залізничної станції Крути, яка була важливим пунктом на доступах до столиці України. В бою проти більшовиків загинуло близко 300 українських юнаків. Тепер на станції Крути у вагонах є музей. На брошуру „Крути“, яку видав для музею „Смолоскип“‚ Фундація ім. І. Багряного дала кілька років тому 3‚000 дол.

Тaбори ОДУМ відбувaються в оселі „Укрaїнa“ біля Лондона‚ Онтaріо‚ у липні кожного року. Оселя „Укрaїнa“ розташована в мальовничому лісі, нa березі чудової річки. Побудовaний величезний бaсейн. Плaвaння включено в прогрaму кожного дня. Відбуваються спортивні й інші змaгaння. Прогрaмa містить українські пісні, зaбaви, мaндрівки, рибaлку, кіно, ватри та просто відпочинок з укрaїнськими друзями. Все це відбувається в українському оточенні, серед українських дітей, в атмосфері любові до української культури. Цього року Тaбір бaндури ім. Юрія Петлюри відбудеться 10-17 липня‚ відпочинковий тaбір – 17-30 липня. Додаткова інформація є на сторінці: www.odum.org.

Коментарі закриті.