24 березня, 2016

Відбулися вечорниці „Червоної Калини“ 

Дебютантки з ескортами (зліва): Александра Мельник Прибила, Матей Луцишин; Юлія Анна Трояновська, Алексий Гулаєв; Адріяннa Ковблянська, Захар Ґудзяк; Тереня Ганкевич, Микита Дувалко; Діяна Близнак, Максим Чума; Юля Гриньків, Захар Фірко; Юліянна Черник, Михайло Сенечко; Зоряна Макаренко, Степан Шкробак; Kароліна Aнна Винницький, Юліян Федорців; Христина Хомин, Лука Куйдич; Ореста Геврик, Гриць Лопатинський; Наталія Юлія Трояновська, Олександер Жаровський; Христина Ґлух, Стефан Гандзій. (Фото: Wowk Photography)

ПЕРЛ-РІВЕР‚ Ню-Йорк. – 30 січня в головній залі готелю „Гилтон Перл Ривер“ відбулися чергові вечорниці „Червоної Калини“. Присутніх було понад 400 осіб на бенкеті та ще прийшли додаткові гості на забаву. Настрій був веселий і повний сподівань. Адже вечорниці є однією з перлин карнавалового сезону української громади. Цей довголітній, традиційний баль передали нам Українські Січові Стрільці і ветерани у 1951 році, коли вони у Ню-Йорку відновили елеґантні вечорниці рідного Львова.

Головною подією вечорниць стала презентація дебютанток – обряд, який був початий на балю у 1959 році. І знову громада вітала 13 дебютанток з українських осередків Гемстеду, Йонкерсу і Менгетену в штаті Ню-Йорк і Гартфорду, Конектикат. Усі вони віддані своїм громадам, займаючи провідні ролі у молодіжних організаціях або парафіях, та відзначаються академічними, спортивними і суспільними успіхами у своїх середніх школах.

Між дебютантками були Юліянна Черник з Бедфорд-Корнерс, Ню-Йорк‚ правнучка покійної Гандзі Дмитерко-Ратич, однієї з засновниць вечорниць в Ню-Йорку‚ а дебют Терені Ганкевич з Добс-Фері, Ню-Йорк, спостерігала її бабуся Іванна Ганкевич, опікунка та організатор дебютанток в 1972-1984 роках, котра своєю присутністю на вечорницях потішила багатьох учасників‚ які з нею колись співпрацювали.

Танець дебютанток.

Танець дебютанток.

На презентації дебютанток супроводжували ескорти-юнаки, які прибули з Ню-Йорку, Йонкерсу, Філядельфії, Гартфорду, Чикаґо, Дітройту і Торонто. Хореографію складного і захоплюючого виступу молодих пар із спільним танцем і вальсом підготувала Аня Богачевська-Лонкевич.

Серед почесних гостей вечора були о. д-р Іван Кащак, котрий перед бенкетом виголосив  пластовий „Отче наш“, та  Посол Юрій Сергеєв з дружиною Наталією. Посол привітав дебютанток теплими, батьківськими словами. Голова-емерит Ділового комітету вечорниць Ігор Сохан висловив подяку Послові за участь, від імени всіх присутніх подякував за невтомну, хоробру боротьбу за Україну на форумі ООН, побажав успіхів у його дипломатичній праці,  а всі присутні заспівали „Многая літа“.

Опісля відбулися бенкет і забава під гру оркестр „Фата Морґана“ і „Світанок“. Перед закінченням вечорниць 35-хвилинна „Коломийка“ привабила всю молодь та гостей до танцю в товариськім колі.

Вже вдруге співорганізаторами вечорниць були пластовий загін „Червона Калина“ і пластові курені „Хмельниченки“. Діловий комітет під проводом Романа Савицького доклав немало зусиль для проведення цього знаменного для дебютанток, їхніх родичів і гостей балю.

Наступні вечорниці „Червоної Калини“ відбудуться 11 лютого 2017 року, у готелі „Гилтон Перл Ривер“.

Коментарі закриті.