6 січня, 2017

Відбулася святкова трапеза 

Учасники свята (зліва): Анастасія та о. Іван Фатенки і Віктор Лісничий. (Фото: Віктор Лісничий)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – 11 грудня 2016 року українська громада відзначила свято св. Андрія в Українському релігійному і культурному осередку ім. св. Андрія. Після Служби Божої, яку відслужили для православної громади оо. Іван Фатенко, Володимир Пашко та Олег Сацюк, в гарно прибраній залі відбулася святкова трапеза на яку завітав о. протопресвітер Володимир Волощук з Української греко-католицької парафії.

Гостей привітала культурно-освітня референтка осередку Віра Боднарук. Після обіду, який благословили душпастирі, почалася програма свята. Наталя Невмержицька прочитала леґенду про св. Апостола Андрія, як він плив по Дніпрі і зупинився біля гористої місцевости та провістив, що на цім місці постане майбутній Київ, із золотими банями багатьох церков.

Вірш Олександра Олеся „Початки Київа“ передали Лідія Білоус та Леся Попель. А гурт „Соловейки осередку“ в складі Марії Бойдуй, Галі Лісничої, Марії Никитин, Валі Никитич, Анюти Праудфут та В. Боднарук при акомпаніяменті Володимира Шпічки на акордеоні виконав пісні: „З нами Бог і Первозваний Апостол Андрій“ (слова Ганни Черінь), „Мені ворожка ворожила“ та „Моя Україно“.

Було відзначено о. протоєрея І. Фатенка, який відходить на пенсію, за його віддану працю для православної громади. Голова осередку Віктор Лісничий та секретар Богдан Боднарук прочитали та передали йому грамоту вдячности та скриньку фотографій з минулих років. Його дружині Анастасії Фатенко було висловлено подяку за її працю обіч отця і вручено квіти. На місце о. І. Фатенка Управа Осередку запросила о. О. Сацюка обслуговувати православну громаду в каплиці при Осередку.

Свято закінчилося молитвою. Гості мали нагоду оглянути і придбати дитячі книжки, які були видані в Україні, у видавництві „А-ба-ба-га-ла-ма-га“.

Успішне свято і обід приготували члени управи В. і Г. Лісничі, Дарія і Євген Томашоскі, Клара і В. Шпічки, Анна Мацілинська, Н. Невмержицька, Марія Никитин, Б. Боднарук та Юля Стромецька.

Коментарі закриті.