13 січня, 2016

Відбулася Різдвяна зустріч з духовенством

Учасники зустрічі в головному бюрі Української Американської Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч”.

ЧИКАҐО. – 16 грудня 2015 року в головному бюрі Української Американської Федеральної Кредитової Спілки „Самопоміч” відбулась традиційна Різдвяна зустріч з духовними провідниками української громади Чикаґо та його передмість.

Промовою відкрив зустріч президент дирекції Михайло Р. Кос, який подякував духовенству за велику працю, оскільки українські церкви є найголовнішими ланками, що гуртують нашу громаду. Д-р М. Кос представив усіх членів дирекції поіменно.

Настоятель Української православної катедри Київського Патріярхату св. Андрія Первозваного митрофорний протоєрей Віктор Полярний прочитав молитву за мир, злагоду і спокій у нашій громаді й світі.

Після цього президент установи, виконавчий директор Богдан Ватраль привітав усіх душпастирів і нагадав, що діяспора шанує своє українське походження, залишаючись назавжди в душі українцями. Адже у важкі часи далекі родичі з діяспори залишаються чи не єдиною надією на підтримку.

У 2016 році „Самопоміч” святкуватиме своє 65-ліття. Протягом цих років багато людей, які розвивали цю установу‚ відійшли у вічність, то присутні вшанували їх хвилиною мовчання та помолились за спокій їхніх душ.

На закінчення Б. Ватраль побажав духовенству, щоб вони і надалі надхненно працювали для збереження нашої української громади, проголошуючи слово Боже.

Генеральний консул України в Чикаґо Лариса Герасько у своєму слові зазначила, що Церква – це духовний осередок української громади, подякувала Кредитівці за цю чудову традицію, завдяки якій збирається разом уся українська спільнота в обличчі її духовних наставників.

До слова було запрошено віце-президента дирекції та голову Фундації „Самопоміч” Оресту Фединяк‚ яка сказала‚ що Фундація щороку виділяє понад 300 тис. дол. на потреби українських організацій. Щоб допомогти фундації‚ потрібна плідна співпраця духовних громад з Касою „Самопоміч”. Це дозволить розширити фінансові можливості Каси, а водночас і можливості Фундації, та збільшить розмір фінансової допомоги.

Настоятель української католицької катедри св. о. Миколая о. Богдан Налисник подякував Кредитівці за фінансову підтримку катедри і Катедральної школи св. о. Миколая, яка представляє майбутнє діяспори у Чикаґо. Також він нагадав, що цього року катедра святкує 100-ліття будівлі храму.

Зустріч доповнили українські Різдвяні страви від Українського Культурного осередку при Українській католицькій церкві свв. Володимира і Ольги та традиційні коляди у виконанні всіх присутніх.

Напишіть відгук