6 жовтня, 2016

Відбулася військова проща до Зарваниці

Військові України на прощі у Зарваниці.

БЕРЕЖАНИ, Тернопільська область. – 17-18 вересня відбулося VIII Всеукраїнське військове паломництво до Марійського центру у Зарваниці під гаслом „Вірних стереже Господь“. Цей захід організувала Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) спільно з Міністерством оборони України.

Серед учасників прощі, яких налічувалось майже 2,000 осіб, були представники Збройних сил України, Національної ґвардії України, Національної поліції України, державної прикордонної та пенітенціярної служб, Міністерства надзвичайних ситуацій, учасники бойових дій, їхні родини, добровольці, курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів, військові капеляни.

Українські військові взяли участь у відновленні військової присяги на вірність Україні, а також хресних та шлюбних обітниць. Всі з молитвою пройшли хресну дорогу, взяли участь у літургії. Захисників України привітав керівник Департаменту Патріяршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, військовий капелян Єпископ Михайло Колтун.

Крім молитовної програми, для військових було підготовлено концерти, на яких виступили оркестра Збройних сил України та навчального центру Національної ґвардії України, артисти Заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю Збройних сил України та відомий гурт „Українські барви“. Було зачитано привітання від Президента України Петра Порошенка.

Військові принесли до Зарваниці велику ґірлянду, прикрашену квітами, пшеничним колоссям, червоною калиною та синьо-жовтими стрічками, як символ миру на українській землі. Військових приїхали привітати діти з особливими потребами з Бережан. Вони подякували їм і подарували свої малюнки, з побажаннями мирного сонечка на рідній землі.

Після завершення Богослужіння за полеглих захисників України почалася злива, але це не зупинило Марійську ходу зі свічками до пам’ятного знаку в честь загиблих героїв України. І тут вдові Героя України генерала Сергія Кульчицького було вручено пам’ятний знак почесного паломника та ікону Божої Матері Зарваницької.

19-22 вересня, вперше в Україні, у Зарваниці відбувся конґрес Марійських духовних центрів Европи. Делеґації з Франції, Польщі, Ірляндії, Словаччини, Угорщини, Англії, Румунії, Швайцарії та Латвії взяли участь у спільній конференції та разом молилися за Україну. Зарваниця входить до Европейської Марійської мережі, яка нараховує 20 найбільших духовних центрів Европи.

Коментарі закриті.