15 липня, 2016

Відбулася всеукраїнська проща 

Всеукраїнська проща до Страдча. (Фото: Марта Осадца)

ЛЬВІВ. – 26 червня відбулася традиційна Всеукраїнська проща до Страдча, присвячена дню мирянина. Очолив прощу Патріярх Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав.

Почалася проща з села Ямельня, з місця, де були замордовані блаженні УГКЦ о. д-р Микола Конрад і дяк Володимир Прийма. Сталося це 75 років тому, 26 червня 1941 року. На місці мученицької смерти блаженних була відслужена Панахида за загиблими.

У Страдчі усі чекали на прибуття Патріярха Святослава, якого чисельно згромаджені вірні зустріли оплесками і вигуками „Вітаємо!“.

Опівдні розпочалася Архиєрейська Літурґія‚ у якій співслужили Митрополит Львівський Ігор Возьняк, Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, Єпарх Сокальсько-Жовківський Михайло Колтун та Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії Йосафат Мощич.

Наприкінці Митрополит Львівський привітав Патріярха Святослава з 22-річчям ієрейських свячень, котрі він отримав з рук Владики Мирослава-Івана Любачівського саме 26 червня 1994 року. На закінчення усі заспівали „Боже, Великий, Єдиний“.

Потім вирушили на Страдецьку гору помолитися на могилах блаженних о. д-ра М. Конрада і В. Прийми.

Коментарі закриті.