17 лютого, 2017

Відбувся конкурс деклямації

Члени жюрі та учасники конкурсу. (Фото: Стефан Фартушок)

ДЖЕНКІНТАВН, Пенсильванія. – 4 лютого, з ініціятиви Центру студій спадщини Патріярха Йосифа Сліпого, з підтримкою Релігійного Товариства Українців Католиків „Свята Софія“ США та у співпраці з „Нашою Українською Рідною Школою“ (НУРШ) проведено конкурс деклямації „Нова радість стала“ для учнів 6-12 кляс, які з допомогою учителів та батьків підготували до цієї події 20 віршів українських поетів.

Конкурс відбувся в Українському Освітньо-Культурному Центрі. Молитвою подію відкрив о. Ігор Блощинський, парох церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці (Мелровз-Парк, Пенсильванія). Жюрі, до складу якого увійшли Оксана Крилюк, учителька літератури, та о. І. Блощинський, очолив видатний літературознавець, професор Ла Сальського та Пенсильванського університетів академік Леонід Рудницький. Жюрі оцінювало виступи 20 конкурсантів, які змагалися у двох вікових групах, за наступними критеріями: плавність деклямації, чіткість вимови, інтонація, артистичність виконання, драматизм деклямації, постава.

Переможцями стали: Анастасія Блощинська за прем’єрне виконання вірша Олександра Ірванця „На тему Свят“ (молодша група) та Христина Зайшла за вірш „Святий вечір“ (старша група). Відзначені Діяна Савчин за вірш „Різдвяної ночі“ (молодша група) та Наталія Бабійчук за вірш „Багато зір“ (старша група), Данило-Богдан Ґрейвз, Софія Бегей (молодша група) та Юстина Білецька, Віталій Білик, Ангеліна Соківка, Дарина Шніцер, Софія Пітула, Наталія Панчак (старша група).

Усіх учасників конкурсу було нагороджено дипломами та подарунками товариства, а головний спонзор – Центр студій спадщини Патріярха Й. Сліпого – надав цінні нагороди лавреатам та переможцям. Голова жюрі Л. Рудницький зазначив, що участь у таких змаганнях вимагає „гарячого серця і холодного розуму“, що їх продемонстрували конкурсанти.

Директор Центру студій спадщини Патріярха Й. Сліпого Ірина Іванкович подякувала членам жюрі за підтримку поетичної ініціятиви.

У листопаді 2016 року Центр студій спадщини Патріярха Й. Сліпого відзначив п’ятиліття своєї діяльности. З ініціятиви Центру було організовано конкурси деклямації „Per aspera ad astra“ до 50-ліття звільнення Патріярха Й. Сліпого, „Одна Сибір неісходима“ до 25-ліття виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви, „Світе тихий, краю милий, моя Україно“ до 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка, „Князь, що земні добра всі покинув“ з нагоди року Митрополита Андрея Шептицького та „Semper tiro” з нагоди 150-ліття від дня народження Івана Франка.

 

Коментарі закриті.