7 липня, 2016

Відбувся випускний бенкет шкіл українознавства

Випускники Школи українознавства Об’єднання Українців Америки (ОУА) „Самопоміч” Ню-Йорку.

НЮ-ЙОРК. – 4 червня відбувся випускний бенкет шкіл українознавства метрополії Ню-Йорку, на який прибули також випускники з сусідніх штатів Ню-Джерзі та Конектикат.

Свято організувала Школа українознавства Об’єднання Українців Америки (ОУА) „Самопоміч” Ню-Йорку у приміщенні академії св. Юра на Мангетені. У бенкеті брали участь школи українознавства ОУА „Самопоміч” Ню-Йорку (11 випускників), Пасейку, Ню-Джерзі (вісім), при Церкві-пам’ятнику св. Андрія в Савт-Бавнд-Бруку з Ню-Джерзі (шість), при Катедральному соборі св. Володимира Великого в Стемфорді, Конектикат (п’ять) та ім. Лесі Українки з Випані, Ню-Джерзі (п’ять).

Свято розпочалося урочистою ходою випускників, які тримали у руках колоски пшениці та всі разом виконали пісню Тараса Петриненка „Україно”.

Директор Школи українознавства ОУА „Самопоміч” Ню-Йорку Іван Макар відкрив святковий вечір та передав слово Владиці Павлові Хомницькому, який привітав випускників та благословив їх у добру путь, відмітивши, що вони є великою гордістю своїх батьків та української громади в Америці.

Від імені Генерального консула України у Ню-Йорку Ігоря Сибіги виступив консул Мирослав Кастран. „Від того, як ви побудуєте своє життя, буде залежати життя всього суспільства. На вас лягає відповідальність за майбутнє”, – йшлося у привітанні.

Голова Шкільної Ради при УККА д-р Євген Федоренко у письмовій формі звернувся до випускників: „Плекайте мову і культуру своїх батьків, здобувайте високі становища у своєму професійному зацікавленні, допомагайте українцям домогтися справжньої свободи і успіху в побудові демократичної европейської країни”.

Директори шкіл висловили привітання своїм учням та вручили їм дипломи. Разом з дипломами випускники отримали ще й подарунки. З року в рік Український Народний Союз обдаровує випускників грошовими винагородами. Привіт від УНСоюзу виголосив його президент Стефан Качарай.

Голова ОУА Товариства „Самопомічі” Наталія Дума, спонзор Школи українознавства в Ню-Йорку, передала привіт та побажала випускникам успіхів у здійсненні усіх задумів.

Випускники шкіл українознавства підготували мистецьку програму. Лунали пісні, деклямації віршів та зворушлива гра на бандурі.

Після офіційної частини, розпочалася забава з музичним гуртом „Світанок”.

Святковому вечору надала фінансову підтримку Федеральна Кредитова Кооператива „Самопоміч“ в Ню-Йорку.

Коментарі закриті.