18 лютого, 2016

Вшанували ювілей землячки

no.8

Олександра Дяченко-Кочман (світлина молодих літ).

В Чикаґо 31 січня зустріла свою 80-ту зиму мисткиня Олександра Дяченко-Кочман.

Рід Дяченків має давнє козацьке коріння на Полтавщині. Містична дивовижна краса хутірської України збереглася в українських душах і стала гаслом життя, боротьби, творчості нащадків цього талановитого роду.

Глина, пензель, мистецькі проєкти – творчий світ мисткині. Вона брала участь у 50 групових мистецьких виставках і мала майже 10 персональних. Її творчі праці зберігаються в багатьох приватних колекціях та інституціях‚ зокрема, в Ілинойському стейтовому музеї у Спрінґфілді, Публічному музеї корпорації „Буровс“ в Гюстоні та інших.

На чужині, яка стала їй другою батьківщиною, викладала в Школі українознавства при Українському православному соборі св. Володимира, була членкою дирекції Українського Інституту Модерного Мистецтва в Чикаґо, плідно працювала в Союзі Українок Америки і низці громадських українських організацій. Не забувала про благодійність.

У Діяспорної бібліотеці ім. Галини Король вшанували видатну землячку з далекого Чикаґо‚ побажали їй довголіття, творчого надхнення, міцного здоров’я.

Миргород‚  Полтавська область

Коментарі закриті.