24 лютого, 2017

Вшановано учасників Революції Гідности

Патріярх Київський і всієї Руси-України Філарет промовляє у Михайлівському Золотоверхому соборі. (Фото: прес-служба Президента України)

КИЇВ. – Президент Петро Порошенко 17 лютого відзначив державними нагородами 63 учасників Революції Гідности, які брали активну участь у подіях на Майдані Незалежности.

П. Порошенко посмертно нагородив генерал-полковника Генадія Воробйова орденом Богдана Хмельницького І ступеня. Генерал‚ який був командувачем сухопутних військ‚16 січня 2014 року відмовився виконувати наказ про застосування сили до активістів Майдану.

Президент П. Порошенко присвоїв звання Герой України українському оперному співакові, учасникові Революції Гідности та війни на Донбасі Василеві Сліпакові посмертно.

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною та родинами героїв „Небесної сотні“ 20 лютого взяли участь в Панахиді за загиблими активістами Майдану‚ яку у Михайлівському Золотоверхому соборі відслужив Патріярх Київський і всієї Руси-України Філарет.

На початку молитви патріярх відзначив, що український народ має міцну силу духу і саме її проявили герої „Небесної сотні“, які віддали своє життя за волю та свободу українського народу.

Після Панахиди президент з дружиною встановили лямпадки біля фотопортретів героїв „Небесної сотні“.

Президент Петро Порошенко разом з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, Генеральним прокурором Юрієм Луценком та урядовцями провели зустріч з родинами героїв „Небесної сотні“.

П. Порошенко доручив урядові забезпечити встановлення державних іменних стипендій на честь наймолодших за віком загиблих учасників Революції Гідности – Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Юрія Поправки, Романа Гурика і Дмитра Максимова.

УНІАН‚
Прес-служба Президента України

Коментарі закриті.