6 жовтня, 2016

Вчителі повернулися з війни

Кадети Черкаської гімназії ч. 9 і воїни на відкритті музею. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 21 вересня в обласному Інституті післядипломної освіти педагогічних працівників відбулося урочисте відкриття експозиційної залі „Воїни світла“, присвяченої освітянам, які були або нині перебувають в зоні бойових дій. Таких в області виявилося 33 особи, троє з них загинули на сході.

У музеї представлені речі, малюнки дітей, вірші, документи учасників бойових дій та добровольців, уламки боєприпасів. Своє місце зайняв і 17-метровий рушник єдности. Кожен з експонатів має свою історію, кожна річ – це частинка війни.

Учитель історії та географії з Умані Сергій Бузиновський‚ наприклад‚ пішов на війну добровольцем навесні 2014 року, брав участь у боях за Слов’янськ, обороняв гору Карачун. Після демобілізації повернувся до школи.

На відкритті з вітальним словом до присутніх звернулася ректор інституту Наталія Чепурна, яка розповіла історію створення експозиції. Вона зазначила, що у 2016 році було вирішено провести обласну акцію, присвячену учителям-учасникам війни, після чого з’явилися книга „Шикувалися воїни світла. Оповідь про героїв“ і заля „Воїни світла“.

Вчителям-захисникам свої вірші прочитали діти-автори з книги „Шикувалися воїни світла“, а маленькі кадети гімназії ч. 9 виконали пісню „Воїни світла“.

Коментарі закриті.