7 липня, 2016

Встановлено відзнаку ім. Івана Багряного

Фідель Сухоніс‚ представник Фундації ім. Івана Багряного на Дніпропетровщині, демонструє зразок відзнаки Фундації.

Відзнакою ім. Івана Багряного вшановуються з нагоди ювілейних дат, визначних подій, за вагомі досягнення в галузях науки, освіти, культури, активну державотворчу та громадську діяльність громадяни України і представники української діяспори, окремі колективи, установи, релігійні громади та інші юридичні особи. Співзасновниками відзнаки стали Фундація ім. Івана Багряного (США) та Всеукраїнський щомісячник „Бористен“ (представництво Фундації ім. І. Багряного в Дніпропетровській області).

Мета відзнаки: пошук та підтримка на теренах України і за кордоном найбільш успішних, активних та новаторських діячів культури, науки, освіти, релігійного та громадського життя. Залежно від рішення оргкомітету відзнака ім. І. Багряного може бути присуджена в декількох номінаціях, котрі в свою чергу матимуть дві градації – лавреат та дипломант. Нагороджені отримають диплом затвердженого взірця і тарелю з петриківським розписом та портретом І. Багряного.

Вшанування нагороджених відбувається щорічно у вересні до дня народження І. Багряного з залученням реґіональних та всеукраїнських засобів масової інформації. Сценарій урочистого заходу вшанування володарів відзнаки включає мистецькі номери. У всеукраїнському щомісячнику „Бористен“ подається фоторепортаж про перебіг подій святкової імпрези.

Коментарі закриті.