26 травня, 2016

Вручили премію імені Тодося Осьмачки

Диплом лавреата премії ім. Тодося Осьмачки з рук Валентини Коваленко отримує Олекса Різників. (Фото: Олександер Вівчарик)

КУЦІВКА‚ Черкаська область. – Уже 21 рік у селі 14 травня відзначили день народження геніяльного земляка, поета Тодося Осьмачки. До села приїхали гості з Сміли, Черкас‚ Києва‚ інших місцевостей.

В Будинку культури були вручені посвідчення новим членам Спілки письменників – бібліотекарці з Черкас Катерині Вербівській та електрикові з Городища Олексієві Тичкові. Документи вручав лавреат премії ім. Т. Осьмачки письменник і публіцист Василь Трубай.

Головною подією свята в Куцівці стало вручення Всеукраїнської літературної премії ім. Т. Осьмачки. У своєму слові голова комісії з присудження премії Валентина Коваленко наголосила, що мріє, аби Куцівка перетворилася у другий Холодний Яр, щоб в село побільше їхало свідомих українців, і щоб Т. Осьмачка гуртував їх тут.

Нагадала В. Коваленко і про те, що родина Осьмачки торік підписалася під зверненням, у якому просили українську владу повернути прах видатного поета з США на рідну землю. Міністерство закордонних справ не відреаґувало.

Лавреатом премії цього року став видатний письменник, справжній українець Олекса Різників за чудову повість „Маюнелла”. Його привітав відомий на Черкащині політик, підприємець і доброчинець Микола Булатецький.

А потім був виступ О. Різниківа, який, безумовно, надовго залишиться у пам’яті людей, що його чули. Свою частку вніс у проведення свята відомий український актор та кінорежисер Олександер Ігнатуша.

Частували столичних гостей варениками, які зліпили мешканки села Ніна Гарбар, Інна Зарицька, Тетяна Махиня та інші.

Коментарі закриті.