3 березня, 2017

Вручили нагороду ім. Івана Багряного

19 жовтня 2016 року у місті Дніпро відбулося нагородження відзнакою ім. Івана Багряного 2016 року, яку заснували з метою популяризації ідей, творчости та життєвої державницької настанови визначного українця І. Багряного Фундація та Всеукраїнський щомісячник „Бористен“ (представництво Фундації Багряного на Січеславщині). Щороку її лавреатами стають письменники, громадські діячі чи просто жителі міста, які роблять свій особистий вклад в розбудову українського суспільства.

2016 року нагороджені письменник Олександр Шугай з Києва за багаторічну пропаґанду та популяризацію творів І. Багряного, Іван та Маруся Гнипи (Каліфорнія) – українські меценати, які отримали нагороду за багаторічну доброчинну діяльність в Україні та діяспорі, підтримку обдарованої творчої молоді, Володимир Могучий (Ню-Джерзі) за розбудову Української Православної Церкви Київського Патріярхату в Україні та за кордоном.

У Дніпрі відзначили підприємця Олега Василенка за створення та плідну діяльність добровільчої організації „Героям слава!“. З перших днів Майдану ці добровольці збирали гроші і речі, не зупинились і після початку війни.

Відомий капелян о. Дмитро Поворотний отримав нагороду за душпастирську опіку над воїнами та виявлені самопожертву і героїзм, а також добровільчу діяльність. „Це нагорода усіх священиків і усіх тих, хто зараз на сході“, – зазначив він.

Співак та композитор, продюсер Влодзімеж Забара став лавреатом за плекання національно свідомої, талановитої пісенної молоді України. „Дуже приємно, що мене відзначили такою нагородою, – сказав він, – постать Багряного дуже особлива для української історії. А в нашій країні дуже багато молодих і талановитих, які згодом стануть тими, ким пишатиметься держава“.

У ході святкової імпрези, окрім віншування переможців, відбулося ознайомлення з новою книгою видавництва „Бористен“ „Українські воїни добра і правди“.

Коментарі закриті.