13 квітня, 2016

Вручено нагороди ім. Олеся Гончара

КИЇВ. – 4 квітня у конференц-залі Національної Спілки Письменників України (НСПУ) було вручено молодим письменникам України міжнародну українсько-німецьку премію ім. Олеся Гончара, засновану 1996 року німецькими меценатами письменницею Тетяною Куштевською і підприємцем Дітером Каренберґом. У президії були голова НСПУ Михайло Сидоржевський, Т. Куштевська та Валентина Гончар – дружина О. Гончара. Вступним словом акцію відкрив М. Сидоржевський.

Колишній секретар правління Київської організації НСПУ Петро Перебийніс назвав переможців, розповів про твори учасників конкурсу.

У номінації „Проза” переможцем став Олег Андрішко з Дніпропетровської области за роман „Пісня цапів”, у номінації „Мала проза” – аспірантка з Брно Христя Ковар родом із Львова за збірку оповідань  „Біологія почуттів”.   У номінації „Поезія” нагороджені Микола Антощак з Вінниці за збірку поезій „Тисяча степових років” та Ігор Астапенко з Києва за збірку поезій „Лихотомія”. У номінації „Публіцистика” відзначена Аліна Конотоп з Полтавщини за збірку нарисів „Жінка на українських просторах”. У номінації „Літературна праця” переможець  – Петро Червоний з Дніпропетровська за літературно-фолкльорне дослідження „Босорканя.  Страшилки з берегів  Дніпра”.

Всеукраїнський фонд відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини ім. Олеся Гончара нагородив  додатково Аллу Миколаєнко (Київ) за збірку поезій „Затемненння води”.

Під час вручення нагород виступили Т. Куштевська, внук Івана Франка дипломат Роланд Франко, Валентина Гончар та інші.

Іван Пасемко – лавреат премії Фонду Воляників Швабінських Фундації Українського Вільного Університету в Ню-Йорку, член Національної Спілки Письменників України.

Коментарі закриті.