5 лютого, 2016

Вручено нагороди ім. Василя Симоненка

Лавреати Всеукраїнської літературної преміії ім. Василя Симоненка Микола Шамрай (зліва) та Олександер Кучеренко. (Фото: Олександер Костирко)

ЧЕРКАСИ. – 12 січня в обласній філармонії відбувся літературно-мистецький вечір з нагоди 80-річчя від дня народження українського поета Василя Симоненка, на якому вручено Всеукраїнську літературну премію ім. В. Симоненка‚ яка була заснована обласною письменницькою організацією в 2012 році разом з Національною спілкою письменників України при підтримці Всеукраїнського товариства „Просвіта“ ім. Тараса Шевченка та Ліґи українських меценатів.

У філармонії було показано книжкову виставку, присвячену життю та творчості поета, підготовлену обласною юнацькою бібліотекою ім. В. Симоненка. На екрані висвітлили фільм про В. Симоненка. У залі лунали вірші В. Симоненка у виконанні автора.

Голова конкурсної комісії, професор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Володимир Поліщук повідомив, що в номінації за найкращу поетичну збірку претендували на премію сім авторів. Конкурсна комісія віддала перевагу Олександрові Кучеренкові з Миколаївщини за збірку поезій „Абетка юності“. У номінації за кращий художній твір серед 12 претендентів визнано лавреатом Миколу Шамрая з Канівщини за збірку „Клятва грому“. Лавреатам вручено нагорди – по 15 тис. грн.

Всеукраїнське товариство „Просвіта“ ім. Т. Шевченка нагородило В. Поліщука дипломом лавреата Всеукраїнської премії ім. Бориса Грінченка.

Коментарі закриті.