13 жовтня, 2016

Вручено нагороди конкурсу Фундації УВУ

Учасники церемонії вручення премій Фундації УВУ в Києві 30 вересня.

КИЇВ. – Фундація Українського Вільного Університету (УВУ) визначила лавреатів цьогорічного конкурсу Фонду „Воляник-Швабінський“. Жюрі в складі Олі Кузишин-Воляник, Ігоря Мірчука, Ігоря Николюка й Богдана Савицького розглянуло 24 наукових та літературних праць, які були видані в 2015 році та подані до конкурсу.

Першу премію присуджено Валерієві Гужві за збірку романів і повістей „Ближнє коло” з життя різних прошарків сучасного українського суспільства (Видавництво „Ярославів Вал“, Київ).

Другу премію отримали Любомир Сеник за збірку новель і повістей „Палаюча троянда” про трагедію українців в часі Другої світової війни і боротьби (Видавництво „Українські технології“, Львів) та Богдан Жолдак за повість „УКРЦ” про реалії російсько-української гібридної війни (Видавництво „А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА“, Київ).

Треті премії присуджено Миколі Тютюнникові за віршований історичний роман „Бунтарська галера” про долю козацьких бранців на турецьких галерах (Видавництво: „Дніпропетровськ Середняк Т. К.“), Марині Варич за збірку повістей й оповідань „Сьоме пророцтво Семіраміди” („Поліграфсервіс”, Київ), Миколі Возіянову за етюди „Затемнення сонця”, що відтворюють спогади воєнних років (Видавництво „Харків Майдан“).

Жюрі окремо відзначило праці „З Україною в серці” (Спогади випусників україністики Вчительської студії в Щеціні, редактор Микола Дупляк) та переклад д-ра Ірини Іванкович наукової праці Ярослава Пелікана „Ісповідник між Сходом і Заходом (Портрет українського кардинала Йосифа Сліпого)“.

Церемонія вручення премій відбулася 30 вересня у Міському будинку учителя в Києві з участю голови Фундації УВУ Аскольда Лозинського.

 

Коментарі закриті.