24 червня, 2016

Володимир Гройсман відвідав США

Прем’єр-міністер України Володимир Гройсман під час спілкування з журналістами після зустрічі в Білому Домі. (Фото: Яро Бігун)

КИЇВ. – Візита голови Кабінету міністрів України Володимира Гройсмана у Сполучені Штати Америки 14-17 червня мала важливе стратегічне значення. Прем’єр зустрівся з Віце-президентом США Джозефом Байденом, спікером Конґресу США Полом Раяном, провідниками демократів і республіканців у Конґресі, керівниками галузей торгівлі Пенні Пріцкер, фінансів Джейкобом Лю, енерґетики Ернестом Монізом, Аґентства США з міжнародного розвитку (USAID), Світового банку та інших провідних американських банків і фінансово-промислових компаній. За три дні прем’єр провів 30 зустрічей.

До США В. Гройсмана запросив Віце-президент Дж. Байден для налагодження контактів. Він також проголосив, що США виділили для України 220 млн. дол. на модернізацію митниці і судової системи. Згодом в Україну вирушать спеціялісти, які контролюватимуть процес і даватимуть рекомендації. Також Світовий банк допоможе Україні з будівництвом доріг. Україна отримає третій транш позики від Міжнародного Валютного Фонду.

З столиці В. Гройсман потягом вирушив до Ню-Йорку, де мав 17 червня зустрічі з представниками ділових кіл, українською громадою, вшанував пам’ять жертв теракту 11 вересня 2001 року в США.

Прес-служба Кабінету міністрів

Коментарі закриті.