15 липня, 2016

Владики УПЦ США відвідали українців в Австралії

Митрополит Української Православної Церкви США Антоній (в центрі) і Єпископ Даниїл (перший зліва) серед українців Австралії.

СІДНЕЙ, Австралія. – Митрополит Української Православної Церкви США Антоній і Єпископ Даниїл 2 липня прилетіли в Австралію, щоб взяти участь в 18-му Єпархіяльному Соборі. 3 липня в Церкві св. Афанасія Владика Даниїл відслужив Літургії. Сослужив йому о. Михайло Соломко, настоятель парафії Української православної церкви св. Миколая з Канбери.

Присутнім був і Митрополит Антоній. Владика Даниїл молився разом з вірними за дітей в Україні, за військовиків, які на війні боронять цілісність України.

Митрополит Антоній бував в Австралії кілька разів, бо був певний час правлячим Єпископом для православних в Австралії й Новій Зеляндії. Він відомий й шанований в Австралії.

Владики були присутні на відзначенні в Домі Спілки Української Молоді (СУМ) 75-ої річниці проголошення Акту відновлення Державности 30 червня 1941 року в Львові. Відзначення відкрив Ярослав Дума, який прочитав привіт Проводу ОУН з цієї нагоди. Маркіян Стефанишин з Осередку СУМ у Сіднеї виголосив доповідь.

Владика Даниїл також привітав присутніх. Він бував в часі подій на Майдані в Києві і згадав кілька епізодів, які там пережив. Владика Даниїл подякував М. Стефанишинові за змістовну доповідь. Був висвітлений документальний фільм „Зима у вогні“, який цього року був номінований на голивудську премію Оскара.

Коментарі закриті.