15 червня, 2016

Вийшла монографія Митрополита Іларіона 

Видавництво проєкту „Запізніле вороття “ повідомило‚ що нова книга Митрополита Іларіона (Івана Огієнка) „Дохристиянські вірування українського народу“ про наше минуле і сьогодення вийшла друком. Kнига має 440 сторінок і складається з слова співголови Фундації ім. Митрополита Іларіона о. протоєрея Богдана Демчука з Канади та проф. Миколи Тимошика з України.

У книзі описано всі дохристиянські вірування‚ слов’янську мітологію, головних дохристиянських богів, українську демонологію, дохристиянську богослужбу, життя людини в обрядах і повір’ях, смерть, похорон і загробне життя, стародавні свята, суспільне життя наших прадавніх предків.

Варто зазначити, що тема дохристиянських вірувань українського народу залишається недостатньо вивченою. У радянській історографії відомості про стародавні вірування і культури були дуже короткими і пов’язувалися лише з господарського-клясовими чинниками.

Ця книга є 19-ою з видавничого проєкту „Запізніле вороття”. Протягом 16 років видано 73 твори‚ об’єднані спільною темою. Щоб отримати цю працю та інші твори Митрополита Іларіона‚ треба звертатися на адресу: „Наша культура і наука”, вул. Татарська. 7, кв. 55, Київ 04107, Ukraine. E-mail: [email protected].

Саскатун, Канада

Коментарі закриті.