28 січня, 2016

Видано „Поетичну топоніміку України“

Любов Сердунич з книгою „Поетична топоніміка України“ . (Фото: Євген Цимбалюк)

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. – Вийшла у світ „Поетична топоніміка України“ – чи не перша на українських теренах книга, в якій література тісно переплелася з просвітництвом і в якій автори освідчуються в любові до місцини, де народилися, де мешкають.

Ідею створення видання подала Олеся Франко з Калуша, правнучка рідного брата клясика української літератури Івана Франка. Загалом збірник на 340 сторінках містить художні твори і краєзнавчі довідки 77 авторів про 90 населених пунктів України. Автором ідеї альманаха є також поетеса Наталя Хамоуда.

„Цікавим є і саме зародження книги. Ідея була викладена в Інтернет із тим, аби літератори, краєзнавці з усієї України поділилися творчими набутками про свою малу батьківщину“, – зазначає Любов Сердунич з Хмельниччини, котра стала редактором-упорядником видання.

Відгукнулися на пропозицію сотні майстрів слова, які вважають своє село чи місто не просто мальовничим, а найкращим у світі.

З настанням нового року почалася презентаційна тура книги та письменників, що долучилися до її створення у населених пунктах України, які представлені в книзі.

Коментарі закриті.