8 березня, 2016

Видано музичний альбом 

Соломія Івахів (зліва) та Ангелина Ґаделія. (Фото з альбому)

НЮ-ЙОРК. – Інструментальне дуо Соломія Івахів та Ангелина Ґаделія подарували любителям клясичної музики новий компактний диск „Ukraine – Journey to Freedom“ („Україна – шлях до свободи”). Це вибір української творів для скрипки й фортепіяна за останніх 100 років. Альбом з двох дисків елеґантно і професійно виготовлений. Влучно вибраний вірш Ліни Костенко „Крила” українською та англійською мовами, в якому звучить ствердження: „Людина нібито не літає… А крила має!“

Альбом записали скрипалька С. Івахів і піяністка А. Ґаделія з продюсером Джудіт Шерман, яка цього року здобула уже п’яту нагороду „Grammy“ як найкращий продюсер.  Альбом виконаний у співпраці з Українською Вільною Академією Наук у США (президент д-р Альберт Кіпа) та University of Connecticut School of Fine Arts (декан Ann D’Alleva).

Диск, випущений фірмою „Labor Records“, поширює компанія „Naxos“. Його можна придбати на „іTunes“ та „Amazon“. Диск вислано до 9,000 бібліотек світу, а компанія„іTunes“ пропаґує його у шістці нових альбомів клясичної музики.

Разом з диском подано світлини виконавців‚ інформацію про мистецьке дуо та довідку англійською мовою про твори композиторів Віктора Косенка, Мирослава Скорика, Івана Карабиця, Бориса Лятошинського,  Олександра Щетинського, Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича і Богдана Кривопуста (автор Вірко Балей).

Дуо постало 2006 року й відтоді здобуло визнання своїми виступами.  Минулого року артистки грали твори з альбому на концертах в Ню-Йорку, Кембриджі (Масачусетс), Вашінґтоні та Денвері.

Коментарі закриті.