30 листопада, 2016

Вечір присвятили 160-річчю Івана Франка

Учасники свята (зліва): о. Олег Сацюк, Богдан Ґуран, Люба Петрів, о. Василь Петрів, Галина Ковалишин, Віра Боднарук, Юля Лопанчук, Наталка Невмержицька, Лариса Шпон, Лідія Білоус, Александра Попель, Богдан Боднарук. (Фото: Христина Чайківська)

НОРТ-ПОРТ, Фльорида. – Українська громада гідно відзначила 160-річчя Івана Франка 12 листопада в Українському релігійному і культурному осередку ім. св. Андрія. Вечір складався з трьох частин – слово про письменника і поета, літературно-музичний сценарій та відеофільм про Українських Січових Стрільців, надхненником яких був І. Франко.

У своєму слові Віра Боднарук підкреслила ту величезну працю, яку доклав І. Франко, щоб нарoд України відчув себе українцями, не ділився на провінції.

Сценарій Наталії Марчак, виконаний ведучими о. Олегом Сацюком та Лідією Білоус, захопив слухачів розповіддю про І. Франка та його багатогранну творчу працю. У сценарій було залучено деякі пісні на слова І. Франка, які стали улюбленими піснями Українських Січових Стрільців, та поезії І. Франка з різних періодів у його творчому житті. Жіночий ансамбль: Богданна Більовщук, Оксана Лев, Анна Маріяні, Марія Никитин та Уляна Стадник під проводом Христини Боднар-Шелдон виконав пісні „Час рікою пливе“ та „Повіяв вітер степовий“, а пісні „Чуєш‚ брате мій“ та „Ой‚ у лузі червона калина“ співали всі присутні. Пісню „Ой ти, дівчино, з горіха зерня“ співав о. О. Сацюк, а чоловіки виконали „Не пора, не пора, не пора“.

Деклямували поезії Александра Попель, Юля Лопанчук, Лариса Шпон, Наталка Невмержицька, Люба Петрів, Галина Ковалишин, о. Василь Петрів, Богдан Ґуран. Голос І. Франка відтворив Богдан Боднарук.

Присутні мали нагоду оглянути книжки І. Франка з бібліотеки Осередку та видані „Просвітою“ в Україні при фінансовій допомозі Товариства Української Мови в США.

Підготували вечір Віктор і Галині Лісничі, Дарія та Євген Томашоскі, Клара Шпічка, Христина Чайківська та Уляна Рондяк і члени Товариства Української Мови. Програмку виконала Л. Білоус.

Коментарі закриті.