28 січня, 2016

Вдруге вийшла книга про Шевченків родовід

ЛЬВІВ. – Книга Миколи Лисенка „Коріння Шевченкового роду” вже вдруге вийшла у світ у львівському видавництві „Апріорі”, адже усе більше людей хочуть довідатися про історію Тарасового роду.

Автор книги М. Лисенко – праправнук Тараса Шевченка по лінії брата Йосипа. Понад 30 літ, починаючи зі свого рідного села, визбирував він матеріяли про всіх своїх родичів, а, окрім того, ще подав у схематичному вигляді генеалогічне дерево, де переплітаються тисячі сімей, що походять з Тарасового роду.

Презентація другого видання відбулася 10 листопада 2015 року в Народному музеї Т. Шевченка Львівського палацу мистецтв, де автор, а також його дружина Галина і внучка-студентка Оксана, які приїхали з цікавими доповідями, знайшли чимало шанувальників творчости великого Кобзаря. Презентація відбулася під час Міжнародної науково-практичної конференції „Кобзарство ХХ ст. в іменах: його творці та хранителі”.

Окрім представлення книги в Палаці мистецтв, зустріч автора з читачами відбулася і в органній залі Львова.

М. Лисенко висловив вдячність за сприяння у виданні книги канадським громадським організаціям „Школа української спадщини ім. Юрія Липи“, Українській спілці образотворчих мистців Канади, Міжнародній громадській організації „Четверта хвиля“ та особисто Романі та Оксані Кульчицьким.

Народний музей Т. Шевченка Львівського палацу мистецтв – перша музейна установа, де зберігається схема генеалогічного дерева, укладеного М. Лисенком.

Зеновія Філіпчук – завідувач Народного музею Тараса Шевченка, Львів.

Коментарі закриті.