8 червня, 2016

Білоруси малювали війну в Україні

Художники, картини яких представлені на виставці‚ (зліва): Генадій Дроздов, Олесь Циркунов, Тарас Носар, Олесь Суша, Олесь Пушкін, Андрій Такінданг.

ЧАПЛИНКА, Херсонська область. – У Центрі допомоги війську відкрито художню виставку „Білорусь з Україною в серці“, на якій представлено роботи добровольців тактичної групи „Білорусь“, які, крім зброї, взяли до рук ще й пензлі і показали на картинах побачене, відчуте, осмислене.

Олесь Циркунов. „З вірою в майбутнє“.

Олесь Циркунов. „З вірою в майбутнє“.

На полотні – осяяна сонцем єдина вціліла кляса середньої школи у селищі Пісках, а поряд залишки предметів, що їх підібрали бійці у сусідніх розбомблених і розгромлених клясах. Стара бандура із порваними струнами, знайдена серед руїн селищного будинку культури. На іншій картині – руїни того будинку культури, а поряд чи не єдина вціліла у Пісках споруда – православний храм. Художники: Генадій Дроздов, Олесь Пушкін, Олесь Циркунов, Андрусь Такіданча, Олесь Суша. Враження від їхніх картин – ніби доторкнувся до війни: руками до предметів, душею – до зображеного.

Олесь Циркунов. „Східній форпост“.

Олесь Циркунов. „Східній форпост“.

Керівник Чаплинського центру волонтерської допомоги Олена Ращупкіна розповідає: „Виставку вже оглянули чимало моїх земляків. На ній представлено портрет Олеся Черкашина, білоруса, який загинув за Україну у вересні минулого року, а він певний час жив і працював у нашому районі“.

Виставка вже експонувалась у Національному музеї історії України, у Посольстві України в Білорусі, організатори хочуть показати її також в Росії, а покищо виставка вирушить у Запоріжжя.

Коментарі закриті.