26 жовтня, 2016

Будуємо український храм

Звертається до вас громада Української православної церкви Святителя Миколая Чудотворця Київського Патріярхату за допомогою у будівництві храму. Звернутися до вас нам порадила Мирослава Гаюк-Дмитріюк, тато якої о. Семен Гаюк у 1941-1943 роках був благочинним Української Автокефальної Православної Церкви на Ізяславську округу, після чого разом з сім’єю змушений був виїхати в США. М. Гаюк-Дмитріюк надала нам фінансову допомогу, за яку ми дуже їй вдячні. Тепер вона намагається знайти небайдужих людей, які б теж відгукнулися на наше прохання, щоб побудувати цей храм.

Наше невеличке містечко знаходиться на історичній Волині України. Два з трьох храмів належать до Московського Патріярхату. Діючий храм Київського Патріярхату є невеликим, на краю міста‚ і не вміщає всіх‚ хто хоче молитися у своїй українській церкві‚ тому організувалася ще одна громада УПЦ КП, яка вирішила побудувати храм в центрі міста на місці колишнього Миколаївського храму, який був зруйнований у 1938 році.

З допомогою добрих людей та влади ми викупили ділянку землі і готуємось почати будівництво. Богослужіння проводяться в невеличкій новозбудованій капличці. Зважаючи на ситуацію в нашій державі і незаможне населення міста, самотужки побудувати храм нам не під силу, тому що змушені ще усіма силами підтримувати захисників України. Виготовляємо сухі супові та борщові набори і відправляємо їх на передову лінію. Сподіваємось на ваше розуміння і підтримку в наших починаннях. Будемо вдячні за найменшу допомогу.

Адреса: о. Володимир Ковальчук, вул. Жовтнева, 106/60, Ізяслав, Хмельницька область 30300 Ukraine. Електронні адреси: [email protected] або [email protected]

о. Володимир Ковальчук,
Ізяслав, Хмельницька область

Коментарі закриті.